Класацията има за цел да създаде по-голяма прозрачност за работната

...
Класацията има за цел да създаде по-голяма прозрачност за работната
Коментари Харесай

Обявиха най-добрите работодатели в България за 2022 година според отзивите на служителите

Класацията има за цел да сътвори по-голяма бистрота за работната среда у нас и да улесни избора на българските чиновници. Тя включва оценяване по критерии като заплащане и обществени придобивки, само че също и фирмена просвета, както и баланс сред работа и персонален живот.

Кариерната платформа  обяви резултатите от своята годишна ранглиста, отдадена на най-хубавите работодатели в България. Допитването обгръща интервала 16 ноември 2021 година – 15 ноември 2022 година и демонстрира кои са 30-те най-хубави български работодатели на база отзивите на чиновниците в платформата. Иновативната платформа е профилирана в даването на справедлива информация за пазара на труда у нас.
-->
Критериите за оценка са особено подбрани съгласно значимостта, която чиновниците им придават във връзка с работата, както и приноса им към възприятието за задоволство на работното място.

Класацията се организира за първа година и има за цел да сътвори повече изясненост и бистрота за работната среда и изискванията на труда в България, с цел да улесни избора на българските чиновници при кандидатстване за работа у нас. Резултатите се дефинират на база преимуществата на всяка компания, както и оценки за възнаграждението на чиновниците, водачеството, фирмената просвета, обществените придобивки и други аспекти от работата.

Костин Тудор, основен изпълнителен шеф и създател на интернационалната кариерна платформа Undelucram.ro, споделя:

„ Чрез тази ранглиста се стремим да създадем ясна визия за пазара на труда в България и да разпространяваме фирмите, които почитат своите чиновници, като модел за подражателство за всички организации, които се стремят към създаване на сполучлива работодателска марка. Поздравяваме всички организации, които дават на чиновниците си приобщаваща работна среда, където усещат поддръжка и схващане и където атмосферата и благосъстоянието им са сложени преди всичко. ”

Компанията, която оглави класацията на 30-те най-хубави работодатели, в които си заслужава да се кандидатства и работи през 2023 година, е Endava България.

„ За нас е огромна чест да бъдем определени за най-хубав шеф изключително когато това самопризнание идва от хората, нашите сътрудници и членовете на екипа ни. Вече в офисите ни в София, Пловдив, Варна и Русе работят над 450 души. Обичайно новите хора, които се причисляват към екипа на Endava, идват по рекомендация на сегашен сътрудник: това са 40% от хората, които стават част от компанията ни в международен мащаб. Това значи, че някой, който към този момент работи в Endava, се е свързал със свои другари и сътрудници и ги е предложил, преди да влязат в компанията. Вярвам, че това е голямо самопризнание за нас. Очаквам с неспокойствие идната стъпка в развиването ни и идните достижения на нашия Endava екип в България “ – показва от своя страна Дариус Щтефан, Country Manager на Endava България.

Непосредствено след нея в ТОП 10 на най-високо оценените работодатели през 2022 година се подреждат:

2. Decathlon България

3. eMAG България

4. Pontica Solutions

5. Lidl България

6. Accenture България

7. JYSK България

8. Speedy

9. Kaufland България

10. Sensata Technologies

Кои са останалите ТОП компании в цялостния лист с 30-те работодатели в България, за които да работите през 2023 година, можете да видите .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР