Китайският президент Си Дзинпин изгражда нова Империя на злото, категоричен

...
Китайският президент Си Дзинпин изгражда нова Империя на злото, категоричен
Коментари Харесай

Американски сенатор: Китайският президент изгражда нова Империя на злото

Китайският президент Си Дзинпин построява " нова Империя на злото ", безапелационен е авторитетният сенатор от Републиканската партия Том Котън, който показва, че това се случва благодарение на наднационалните и даже американските корпорации, макар незачитането на човешките права от " комунистическия режим " в страната, написа електронното издание на вестник Washington Examiner.
" Ние би трябвало да спрем фирмите ни от това да оказват помощ на Китай да построява новата " Империя на злото ", прикани политикът в границите на тирада в Института Хъдсън. " Това е въже от XXI век, което капиталистите продават, с цел да се обесят след това на него ".
Котън, който е част от комисиите по назначенията, разузнаването и въоръжените сили, не се посвени да уточни и имена, като " Thermo Fisher Scientific, която продава ДНК поредици, които Китай след това употребява за основаването на генетични досиета на своите етнически малцинства " и " Гугъл, която прави най-съвременни проучвания на изкуствения разсъдък в Китай и възнамерява още по-големи вложения в тази страна ".
Президентът Роналд Рейгън употребява израза " Империя на злото ", с цел да опише Съветския съюз през 1983 година. Изявлението на Котън, притегля вниманието към аналогията, която американските чиновници виждат сред съперничеството със Съюз на съветските социалистически републики и актуалните връзки сред Съединени американски щати и Китай, които са влезнали във фаза на " студената война ", съгласно един изтъкнат чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ. Републиканецът от Арканзас излезе с изказванието си, до момента в който обсъждаше бруталните репресии на Китай над уйгурското етническо малцинство, което съгласно него предвещава още по-войнствени действия против Съединени американски щати.
" Китай има проект за света и е толкоз съответен, колкото и затворническите килии, в които се хвърлят несъгласните ", съобщи сенаторът. " Не се заблуждавайте: бруталната полицейска тактичност в Синцзян не е просто нахлуване против локалните хора в тази провинция, макар че това сигурно е по този начин. Това е също нахлуване против американския международен ред и тревожно предусещане за различен международен ред - един следен от Китайската комунистическа партия и този, който приключва в Стая 101 ".
Последната фраза се отнася до 1984 на Джордж Оруел и освен Котън вижда сходни рискове в потреблението на технологиите на Китай за вътрешни репресии и външен шпионаж. Речта на сенатора се състоя единствено няколко минути преди полемиката в различен мозъчен концерн за софтуерните закани от държавното управление на Си, което вкара режим на високотехнологичен контрол в провинция Синцзян, обитаема с уйгурски мюсюлмани, добавя организация Фокус.
" Това би трябвало да ни даде информация по отношение на метода, по който страната ще употребява данните в бъдеще ", сподели Роб Страйер, заместител асистент държавен секретар и специалист по киберсигурност, по време на диалог в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания. " Би било наивно да се мисли... че (Китай) ще се отнася към нашите жители по-добре, в сравнение с към личните си жители ".
Съединени американски щати и съюзническите страни от ден на ден се тревожат за потреблението на китайските технологии в западните телекомуникационни промишлености, изключително за известността на производителите на смарт телефони Huawei и ZTE. Американските законодатели дефинираха телекомуникационните компании като евентуални активи на китайските шпионски служби още през 2012 година, което в последно време докара до апели фирмите да бъдат блокирани от западните мрежи. Спорът повдига вероятността китайските компании да бъдат изгонени от западните информационни системи, позволиха държавни чиновници, макар че не оповестиха " софтуерна студена война " на Пекин.
" Не имам вяра, че Съединени американски щати ще разрешат безкрайно наличие в нашата телекомуникационна мрежа на компания, следена от задгранична мощ, с която имаме дълготрайна стратегическа конкуренция и която е съмнителна правова страна ", съобщи Джон Костело, от Департамента за вътрешна сигурност и водещ пълководец в Агенцията за сигурност и киберсигурност на инфраструктурата, съобщи в CSIS. " Не имам вяра, че някой желае раздвоена система, само че би трябвало да запазим националната си сигурност и правилата си като нация ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР