Отборите на Словения и Сърбия завършиха 1:1 в мач от

...
Отборите на Словения и Сърбия завършиха 1:1 в мач от
Коментари Харесай

Сърбия се спаси с гол в последната секунда, бивш играч на Лудогорец вкара за Словения

Отборите на Словения и Сърбия приключиха 1:1 в мач от втория кръг на Група " С " на Евро 2024. Бившият бранител на Лудогорец Жан Карничник изведе словенците напред в резултата в 69-ата минута, като той несъмнено бе най-хубавият футболист на терена. Резервата на Сърбия Лука Йович изравни в последните секунди с гол с глава след корнер. Така това бе второ тъждество за Словения, а Сърбия резервира шансове да излезе от групата при триумф над Дания в последния мач.

Селекционерът на Сърбия бе направил някои промени в състава си спрямо мача с Англия, като Филип Младенович размени контузения Филип Костич, а капитанът Душан Тадич бе предпочетен в халфовата линия пред Неманя Гудел.

Първата заплаха пред една от двете порти бе за словенците, като в четвъртата минута сърбите изгубиха топката в половината си, Адам Черин насочи мощен удар, само че право във вратаря Предраг Райкович.

В осмата минута Ян Млакар от Словения се озова на комфортна позиция отдясно и стреля остро, само че Райкович мазета топката с крайник в корнер.

Териториалното предимство на Словения продължи, като в 20-ата минута Бенямин Шешко центрира остро отдясно, само че Андраж Шпорар не съумя да играе с топката в наказателното поле.
В 27-ата минута Сърбия сътвори първото си рисково състояние, като Душан Влахович стреля с глава, само че право в ръцете на вратаря Ян Облак.

Малко след полочив час игра при корнер за Сърбия се получи безредие и Ян Млакар съумя да играе с топката пред Александър Митрович, която обаче мина напълно покрай десния дирек на вратата на съотборника му Ян Облак.

В 37-ата минута Тими Елшник от словенците потегли на самостоятелен пробив, направи двойно подаване с шанс със бранител на сърбите, финтира различен и стреля в левия дирек на вратата, а Шешко прати топката над вратата при добавката.

В 42-рата минута Митрович се пребори с Жан Карничник в наказателното поле на Словения и се оказа самичък против вратаря Облак, който излезе напред и блокира с крайник удара му по земя.

Второто полувреме стартира с пропуск за отбора на Сърбия, като Тадич изведе Митрович, само че Облак още веднъж бързо излезе и мазета удара на сръбския таран. Веднага по-късно Яка Бийол от словенците можеше да си вкара автогол при опит да почисти топката, който щеше да бъде следващият на това състезание.

В 58-ата минута при бърза контраофанзива Шешко стреля под гредата от границата на наказателното поле, като вратарят Райкович съумя да избие с една ръка в корнер.

В 65-ата минута още веднъж Митрович стреля, само че високо над напречната греда.

В 69-ата минута Словения откри резултата, като някогашният футболист Жан Карничник бе в прегръдките на съотборниците си. Десният бранител стартира офанзива още от личното си поле, топката мина отляво през Елшник и бе центрирана на задна греда, където Карничник я засече във вратата на сърбите.

В 72-рата минута Александър Митрович имаше чудесна опция да изравни, само че стреля в напречната греда.

В 79-ата минута още веднъж Карничник стреля и топката мина доста покрай десния дирек на Райкович.

В 83-ата минута резервата на сърбите Лазар Самарджич се опита да изравни, като топката мина около вратата.

В последната офанзива на мача Сърбия стигна до корнер, като след осъществяването му Лука Йович вкара с глава, като го изпусна Карничник.

В последните мачове в групата Словения ще играе против Англия, а Сърбия ще се изправи в мач против Дания.

Група " С "
Словения - Сърбия - 1:1
по-късно през днешния ден:
Англия - Дания

Класиране в Група " С ":

 

1. Англия        1  1  0  0  1:0  3
2. Словения    2  0  2  0  2:2  2
3. Дания          1  0  1  0  1:1 1
4. Сърбия        2  0  1  1  1:2 1

В първите мачове: Сърбия - Англия - 0:1, Дания - Словения - 1:1

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР