Китайският космически апарат Малкият летец“ (Xiofei), успешно е обиколил Луната

...
Китайският космически апарат Малкият летец“ (Xiofei), успешно е обиколил Луната
Коментари Харесай

Китай завърши успешно мисия до Луната

Китайският галактически уред „ Малкият авиатор “ (Xiofei), сполучливо е обиколил Луната в събота сутринта, след което е кацнал във Вътрешна Монголия. Това е първото странствуване до Луната и назад от 40 години насам, след сполучливите задачи на Съединени американски щати и Съветския съюз през 70-те.

Мисията на „ Малкият авиатор “ е била да стигне до Луната, да я обиколи и по-късно да се завърне на Земята. Целта е била да се тества технология от лунната сонда Chang’e-5, преди тя да бъде изстреляна през 2017г и да вземе проби от почвата на земния сателит.

В най-далечната си точка, галактическият уред е бил на 413 000км от Земята и е направил някои впечатляващи фотоси. Изумително, за цялото странствуване са били нужни единствено 8 дни.

Това е следващият триумф за много амбициозната галактическа стратегия на Пекин, в която са вложени милиарди. Проектът е управителен от военните, които се надяват скоро да изпратят и човек на Луната, въпреки първи приоритет да им е до 2020г да са открили непрекъсната галактическа станция, обикаляща спътника.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР