Китайският конгломерат HNA Group Co. води преговори за продажбата на

...
Китайският конгломерат HNA Group Co. води преговори за продажбата на
Коментари Харесай

Концесионерът на пловдивското летище разпродава транспортния си бизнес в Европа

Китайският конгломерат HNA Group Co. води договаряния за продажбата на транспортния си и логистичен бизнес в Европа и Канада. Кандидат-купувач е I Squared Capital, а по информация на Wallstreet Journal спряганата сума е към 1 млрд.евро.

Конкретно, китайците възнамеряват да се разделят с компанията си за ремаркета, отдавани чартърен и на лизинг. Става дума за, основана в Амстердам. Освен това обаче, компанията обслужва 84 местоположения в 17 страни в Европа, в това число Англия, Италия, Франция и Германия, както и Канада.

Придобиването на TIP Trailer Services се случи през 2013 година, като част от тактиката за агресия на HNA Group Co. В същото време китайският конгломерат закупи редица хотели и даже летища.

През предходната година TIP регистрира 517 милиона евро доходи предходната година, както и 49 милиона облага.

От ноември предходната година HNA стартира да продава активи, с цел да обслужи своя дълг от над 100 милиарда $.

В края на март обаче стана ясно, че консорциум, воден от HNA Group и записаното в Холандия Plovdiv Airport Invest, взима концесията на летище Пловдив за 35 години. Офертата планува вложения от 79 млн. евро. Концесионното заплащане за страната ще бъде 6% от приходите на аеропорта и по 600 хиляди лева на година.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР