Китайският киберрегулатор стартира Гореща линия за докладване на онлайн критики

...
Китайският киберрегулатор стартира Гореща линия за докладване на онлайн критики
Коментари Харесай

Китай стартира Гореща линия за докладване на „незаконни“ коментари спрямо Комунистическата партия

Китайският киберрегулатор започва Гореща линия за докладване на онлайн рецензии към ръководещата комунистическа партия и нейната история, обещавайки да предприеме ограничения против „ историческите нихилисти “ преди 100-годишнината на партията през юли.

Китайската интернет мрежа е строго цензурирана и множеството задгранични обществени мрежи, търсачки и новинарски медии са неразрешени.

Линията разрешава на хора да рапортуват други онлайн консуматори, които „ изкривяват “ историята на партията, нападат нейното управление и политика, клеветят националните герои и отхвърлят превъзходството на напредналата социалистическа просвета. Тази информация бива оповестена в известие от управлението на киберпространството в Китай.

„ Някои популяризират скептични и неверни изказвания онлайн, злонамерено изкривявайки, очерняйки и отричайки историята на партията. Надяваме се, че по-голямата част от интернет потребителите ще изиграят интензивно своята роля в надзора над обществото и ще оповестяват с възторг неправилна информация “, също се споделя в известието.

„ Исторически нихилизъм “ е фраза, употребена в Китай, с цел да опише публичното подозрение и песимизъм по отношение на историята на китайската комунистическа партия за минали събития.

Нарушителите ще бъдат изправени пред наказателна отговорност. Тези, които поругават паметта на китайските национални герои и мъченици, ще бъдат наказани на до три години затвор.

Миналата седмица управляващите от източната провинция Дзянсу са задължали 19-годишен мъж, упрекнат в обидни мнения за окупацията на Нанкин от 1937 година в Япония.

Китайските обществени медии, които не „ отсяват “ неправилно наличие, също ще бъдат изправени пред финансови наказания, както и против краткотрайно прекъсване на услугите според настоящото законодателство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР