Китайският доставчик Yanfeng обяви нова технология за безопасност на пътническите

...
Китайският доставчик Yanfeng обяви нова технология за безопасност на пътническите
Коментари Харесай

Yanfeng преосмисля пътническата седалка с 60 патента!

Китайският снабдител Yanfeng разгласи нова технология за сигурност на пътническите седалки. Новите интелигентни интериори имат разнообразни седалки от сегашните транспортни средства, които включват наклонени позиции под огромен ъгъл и придвижвания като въртене. Yanfeng твърди, че е постигнал „ забележителен прогрес в отбраната от конфликт “ за такива приложения и е спечелил 60 патента.

„ Компанията изследва тази област от доста години, пробвайки се да понижи сериозните пострадвания, породени от пътнотранспортни катастрофи с нови продуктови технологии “ - споделя Ни Явен, основен софтуерен шеф на Yanfeng Tech Center. Системата за бързо пренасяне на седалката преди злополука подсигурява, че когато ADAS или SDS преценяват, че конфликтът е неминуем, пътническата седалка бързо се контролира в по-безопасна позиция.

Системата за следене на седалката (FUS) връща седалката до подобаващия ъгъл на облегалката след конфликт, в случай че ADAS или SDS не съумеят да реагират в точния момент при неминуем конфликт. Компанията споделя още, че това усъвършенства „ ограничаващата отбрана за пасажерите “. Всички колани към седалката (ABTS) разрешават заключване на защитния колан под разнообразни ъгли на облегалката на седалката. Въздушната възглавница (BAB) в предната част на седалката има за цел да понижи инерционния порив напред в ранния стадий на конфликт. Това компенсира силата върху лумбалния гръбначен дирек, намалявайки гръбначния напън.

Системата Hoodie Airbag (HAB) е „ всеобхватна въздушна възглавница “, която, когато се отвори, пази главата, врата и гърдите на пасажера при разнообразни сюжети на конфликт. Yanfeng сподели, че технологията е използвана за сегашни (Ниво 0 до 3) и бъдещи (Ниво 3 до 5) самостоятелни транспортни средства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР