Китайският бизнесмен Цън Цон се включи в празнуването на Трифон

...
Китайският бизнесмен Цън Цон се включи в празнуването на Трифон
Коментари Харесай

Китайски бизнесмен заряза лозе край Дунав

Китайският предприемач Цън Цон се включи в празнуването на Трифон Зарезан в Северозападна България и заряза лозе по хълмовете над Дунав край Лом.
 kitaec_lozya_lom201802d  kitaec_lozya_lom201802b
От няколко години младият бизнесмен закупува земя в крайречния регион и развива лозарство. ”Имаме към 3000 дка лозя край село Станево с разнообразни сортове алено и бяло вино. Миналата година засадихме 272 дка, а тази ще допълним масивите с още 390 дка. Последната ни годишна продукция беше доста добра, уповавам се и тази година лозята да дадат добър плод ”, съобщи Цън Цон.

С ножица в ръка китайският притежател сподели положителни умения в подрязването на лозовите пръчки, а след това по българска традиция поля лозите с алено вино.

В ритуала взе участие и кметът на Лом Пенка Пенкова, и земеделци, а скатовете край реката бяха огласени от духова музика. В масивите край Дунав работят към 40 индивида, а вложенията на предприемача от Китай в региона до момента са за към 10 млн. лв.. Фирмата се готви да построи и най-малко една маза край Лом, виновността от която ще бъдат за българския и европейски пазари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР