Китайските власти заловиха 7,48 тона контрабандно внесена слонова кост, най-голямото

...
Китайските власти заловиха 7,48 тона контрабандно внесена слонова кост, най-голямото
Коментари Харесай

Китай залови рекордно количество слонова кост

Китайските управляващи заловиха 7,48 тона контрабандно импортирана слонова кост, най-голямото количество за последните години, съобщи Ройтерс.
Това е станало при интервенция против интернационална незаконна формация, профилирана в контрабандата на слонова кост, заяви митническата работа.

Китай е най-големият международен вносител и краен консуматор на слонови бивни. През 2017 година Пекин забрани продажбата на слонова кост в страната.
Търсенето на слонова кост от азиатски страни като Китай и Виетнам, където тя се употребява за накита и декорации, докара до усилване на бракониерството в Африка.

От началото на годината Китай е заловил 8,48 тона слонова кост и нейни артикули и над 500 тона артикули от застрашени скотски типове, съобщи митническата работа.

През последните месеци в Хонконг, Сингапур и Виетнам бяха хванати огромни количества скотски артикули, от рог на носорози до ризница на панголини. Голяма част от тази търговия обслужва китайската обичайната медицина, чието търсене води до повишаване на противозаконния трафик на диви животни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР