Китайските власти са забранили на ръководителите на платформи за търговия

...
Китайските власти са забранили на ръководителите на платформи за търговия
Коментари Харесай

Китай забрани на ръководителите на биткойн борси да напускат страната

Китайските управляващи са забранили на ръководителите на платформи за търговия с биткойн да напущат страната, заяви Beinjing News, позвовавайки се на осведомен източник. Новината идва на фона на скорошнии известия, че там възнамеряват въобще да прекратят тази търговия. Свързаните с нея мениджъри и притежатели на платформи, както и притежатели на на токъни са длъжни да сътрудничат на следствието.

Същото издание по-рано заяви, че платформите Huobi и OK Coin ще прекратят работата си през ноември 2017 година BTCChina, друга едра борса, също има намерение да последва техния образец.

 Китай забрани на ръководителите на биткойн тържища да напущат страната

Източник, непосредствен до управлението на Huobi, е съобщил на Australian Financial Review, че основателят на платформата е длъжен да се регистрира пред управляващите и да е подготвен за съдействие когато и да е. Дори в случай че възбраната за овакантяване на страна не е публична, то последното условие ще препятства пътуванията на дадения човек.

По-рано през септември бе обявено, че китайските управляващи имат намерение да закрият всички тържища за обмяна на биткойн. Местната централна банка към този момент сформира работна версия на директива, забраняваща на търговците да употребяват криптовалути.

Според анализатори една от повода за внезапния растеж на биткойн през предходната година е потреблението на биткойн за залог при положение на спад на курса на юана. Заради риск от спекулации се е стигнало проектите за закриване на платформите за криптовалути.

Разбира се при положение на възбрана търговията няма да спре. Вместо това потребителите ще изпращат криптовалути до частни адреси, които ще играят ролята на сейфове. Подобен продан към този момент няма по какъв начин да бъде следен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР