Китайските власти не се интересуват от Трета световна война и

...
Китайските власти не се интересуват от Трета световна война и
Коментари Харесай

Китайското външно министерство заяви, че страната не се интересува от Третата световна война

Китайските управляващи не се интересуват от Трета международна война и поддържат уреждането на спора в Украйна посредством дипломация. Това сподели представителят на китайското външно министерство Уан Уенбин, оповестява ТАСС.

„ Никой не желае да види Трета международна война, належащо е да се поддържа процесът на придвижване на мирните договаряния сред Русия и Украйна “, разяснява той на брифинг, отговаряйки на въпрос на западен публицист по какъв начин китайското външно министерство прави оценка неотдавнашните думи на съветския външен министър Сергей Лавров за опасността от началото на Трета международна война.

Според Уан Уенбин, не би трябвало да се позволява проточване на въоръжените дейности в Украйна. Той уточни нуждата от попречване на отрицателни последствия, вследствие на които украинският спор може да засегне освен Европа, само че и целия свят.

„ Надяваме се, че всички заинтригувани страни ще проявят самообладание и няма да позволен ескалация “, заключи представителят на Министерство на външните работи.

Уенбин добави, че сравнението на австралийския министър на защитата Питър Дътън на Китай с нацистка Германия е непоносимо и че " лудите изказвания " са ориентирани към оклеветяване на КНР и поощряване на война.

„ Отделни политици вършат налудничави изказвания за егоистични политически цели, насърчавайки война и клеветяйки Китай “, сподели той, разяснявайки по искане на ТАСС последните думи на австралийския министър на защитата Питър Дътън, който съпостави Китай с „ амбициозната нацистка Германия “. „ Китайският народ и останалата част от международната общественост чудесно схващат какво се крие зад сходни отвратителни изказвания “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР