Китайските регулаторни органи по лекарствата одобриха първата в света инхалаторна

...
Китайските регулаторни органи по лекарствата одобриха първата в света инхалаторна
Коментари Харесай

Китай одобри първата в света инхалаторна ваксина срещу COVID-19

Китайските регулаторни органи по медикаментите утвърдиха първата в света инхалаторна ваксина за Kовид-19, създадена от основания в Тиендзин производител CanSino Biologics, което увеличи цената на акциите на компанията със 7%.

Националната администрация за медицински артикули даде " зелена светлина " за имунизацията за незабавна приложимост като бустер, заяви компанията в изказване до Хонконгската фондова борса, съобщи BG ON AIR.

Безиглената ваксина, която може да се съхранява и ползва по-лесно от интрамускулните инжекции, ще се ползва посредством разпръсквач, обявиха от компанията.

Компанията не предлага детайлности за това по кое време аденовирусната ваксина ще бъде предоставена за обществена приложимост. Няма и обществено налични тествани или рецензирани данни за ефикасността на новата ваксина.

Учени от няколко страни, в това число Куба, Канада и Съединените щати, също тестват инхалаторни ваксини за Ковид-19, заяви БГНЕС.

Досега Китай е одобрил осем други инжекционни ваксини, създадени на локално равнище, от 2020 година насам. Администраторът по медикаментите в страната към момента не е дал " зелена светлина " на задгранични ваксини като Pfizer/BioNTech или Moderna, които имат по-добри индикатори за резултатност спрямо други типове ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР