Китайската икономика работи на две скорости. Големи индустриални групи, разположени

...
Китайската икономика работи на две скорости. Големи индустриални групи, разположени
Коментари Харесай

Китайската икономика работи на две скорости

Китайската стопанска система работи на две скорости. Големи индустриални групи, ситуирани по крайбрежието, форсират възобновяване след COVID-19. Същото не може да се каже за бизнеса навътре в страната, сочат данните на самостоятелната изследователска компания China Beige Book, съобщи AsiaNews.it.

Китайските управляващи лъжат за икономическото възобновяване на страната. Пекин употребява неотдавнашните позитивни данни, с цел да сътвори измамлив разказ за триумфа в битката с пандемията и да се покаже като първата страна, която се връща към нормалния си темп.

Официалните данни демонстрират, че китайската стопанска система бележи растеж с 3,2% през второто тримесечие на 2020 година по отношение на предходната година; след спад от 6,8% сред януари и март. Според анализаторите Брутният вътрешен продукт на Китай може да нарасне с 5% през третото тримесечие. Но съгласно China Beige Book, изследване измежду 3300 компании демонстрира две стопански действителности в страната.

Индустриалните региони на Пекин, Шанхай и Гуандун се възвръщат с огромна скорост, до момента в който останалата част от страната изпитва усложнения. Производството във вътрешните провинции няма да се възвърне сред второто и третото тримесечие на тази година. Докато огромните компании демонстрират признаци на бързо възобновяване, дребните и междинните предприятия не престават да страдат. Строителството е различен бранш в сериозна рецесия. Строителните компании не могат да заплащат заради намаляващите действия и по-ниските доходи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР