Китай заяви по-рано тази седмица, че твърдо се противопоставя на

...
Китай заяви по-рано тази седмица, че твърдо се противопоставя на
Коментари Харесай

Япония издаде Бяла книга и посочи Китай, Русия и Северна Корея като най-голямата заплаха пред националната сигурност

Китай съобщи по-рано тази седмица, че твърдо се опълчва на Бялата книга на Япония, съдържаща настоящия разбор на заканите за националната сигурност и предизвестия за заплахите, появили се в резултат на съветското навлизане в Украйна, както и тези, дължащи се на напрежението сред Китай и Тайван.

„ Новата Бяла книга за защитата на Япония насочва обвинявания и опетнява отбранителната политика на Китай, пазарното икономическо развиване и законните морски действия “, сподели представителят на китайското външно министерство. Той добави, че отчетът „ преувеличава по този начин наречената китайска опасност “ и се намесва във вътрешните работи на Китай във връзка с Тайван.

В Бялата книга се акцентира нуждата от усилване на военния капацитет на страната посредством създаване на по-силна войска, само че и чрез увеличение на бюджета за защита, даващ опция на страната за нанасяне на предпазен удар. В тази връзка представителят на китайското външно министерство съобщи: „ Призоваваме Япония неотложно да спре неправилната процедура на преувеличаване на заканите за сигурността в съседство и намиране на оправдания за личния си мощен боен боеприпас “.

Документът разказва съветската инвазия като „ съществено нарушаване на интернационалното право “ и поражда опасения, че потреблението на мощ за разрешаване на спое е основало казус, който заплашва сигурността на прилежащ Тайван. Като максимален мотив за терзание за националната сигурност Бялата книга преглежда Китай, Русия и Северна Корея и не изключва опцията Китай да последва образеца на Русия в Тайван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР