Китай заяви, че американски балони с голяма надморска височина са

...
Китай заяви, че американски балони с голяма надморска височина са
Коментари Харесай

Американски балони многократно прелитали над въздушното пространство на Китай

Китай съобщи, че американски балони с огромна надморска височина са прелетели над въздушното му пространство без позволение повече от 10 пъти от началото на 2022 година Изявлението наля масло в огъня, разширявайки дипломатическия спор, откакто американските военни смъкнаха китайски шпионски балон по-рано през месеца, оповестява Ройтерс.

От предходната година балоните на Съединени американски щати за огромна надморска височина са направили повече от 10 противозаконни полета в китайското въздушно пространство без утвърждението на съответните китайски отдели, съобщи представителят на китайското външно министерство Уан Уенбин.

Той не даде елементи дали балоните са били военни или шпионски.  Уенбин уточни, че Китай е реагирал отговорно и професионално на нахлуванията във въздушното му пространство.
 Китай предизвестява Съединени американски щати, че твърдо ще пази ползите си
Китай предизвестява Съединени американски щати, че твърдо ще пази ползите си

Пекин не остана задължен на речта на Байдън

Твърдението на Китай идва, откакто Съединените щати смъкнаха обект, който съгласно тях е край крайбрежията на Южна Каролина на 4 февруари, откакто той се носеше през континенталните Съединени щати в продължение на дни. В отговор на китайския балон Съединените щати отложиха визитата на държавния секретар Антъни Блинкен в Пекин.

Китай твърди, че балонът е бил граждански проучвателен транспортен съд, който по простъпка се е отклонил от курса и упрекна Съединените щати в несъразмерна реакция.

Първото нещо, което американската страна би трябвало да направи, е да се вгледа в себе си, да промени пътя си, а не да клюки и подбужда борба, уточни Уенбин.

През последните дни американската войска над Северна Америка.
 Свалянето на балона навредило на връзките САЩ-Китай
Свалянето на балона навредило на връзките САЩ-Китай

Вашингтон в събота съобщи, че военен аероплан го е свалил край крайбрежията на Южна Каролина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР