Китай разкритикува политизирането от американска страна на усилията да се

...
Китай разкритикува политизирането от американска страна на усилията да се
Коментари Харесай

Китай разкритикува политизирането на доклада на САЩ за произхода на коронавируса



Китай разкритикува политизирането от американска страна на напъните да се открие произхода на ковид. Изявлението беше направено малко преди публикуването на отчета по тематиката на американското разузнаване.



Пекин упорства да бъде разследвана американска военна лаборатория в щата Мериленд, тъй като съгласно китайските управляващи хипотезата на американците, че вирусът е изтърван случайно от лаборатория, значи, че това може да е станало и от страна на Вашингтон.

" Като набеждават Китай, Съединените щати не могат да се изкарат почтени, " акцентира през днешния ден представител на външното министерство на Пекин.

До дни се чака американското разузнаване да разсекрети отчета си, само че в него не се показва дефинитивно какъв е произходът на пандемията на Covid-19, частично заради неналичието на информация от Китай.

Оценката, която беше поръчана от президента Джо Байдън преди 90 дни, не можа дефинитивно да заключи дали вирусът, който за пръв път се появи в централен Китай, е прескочил при хората от животни или е бил изтърван от високо предпазено изследователско оборудване в китайския град Ухан, обявиха пред " Вашингтон пост " двама американски чиновници, осведомени с въпроса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР