Китай не иска търговска война с никого. Това заяви китайският

...
Китай не иска търговска война с никого. Това заяви китайският
Коментари Харесай

От София: Китай не иска търговска война

Китай не желае комерсиална война с никого. Това съобщи китайският министър председател Ли Къцян от София във връзка на въведените 25% мита за над 800 китайски артикули от Съединени американски щати.

Голяма китайска делегация е у нас за срещата „ 16+1”, в която ще вземат участие и водачите на страните от Централна и Източна Европа. Никой няма изгода и няма да завоюва от комерсиална война, безапелационен е Къцян. За АЕЦ „ Белене “ Борисов съобщи, че „ можем да създадем един добър план с китайската страна”.

Той подчертава, че форматът „ 16+1” не е ориентиран против Европейски Съюз, а подкрепя стопанските системи на новите членки от Източна и Централна Европа. „ Това не е геополитически съюз, а съюз със цел да се вдигне Брутният вътрешен продукт и приходите на хората. Искам това обръщение да звучи към останалите в Европа. Не целим сцепване и делене на съюза, а по-изостаналата Източна Европа и Балканите да наваксат доходите”, разясни Борисов.

Редица съглашения в региона на технологиите селското стопанство и финансиране на ББР, както и за преводи със системата за банкови карти подписаха министрите на България и Китай, съобщи Би Ти Ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР