Китай, който вече е най-големият пазар за електрически превозни средства,

...
Китай, който вече е най-големият пазар за електрически превозни средства,
Коментари Харесай

Китай е приел програма за 80% електрификация на обществения транспорт до 2025 г.

Китай, който към този момент е най-големият пазар за електрически транспортни средства, има намерение през идващите години интензивно да пренасочи публичния превоз към електрическа сила. Инициативата на държавното управление има за цел до 2025 година до 80% от употребяваните държавни коли да преминат на тази задвижваща система и да се развие дейна социална инфраструктура за зареждане.

Освен държавните транспортни средства, доникъде на десетилетието публичният превоз в китайските градове, в това число такситата, ще бъде преоборудван с електрическа сила. Според DigiTimes транспортните средства за незабавна помощ, пощенските и логистичните транспортни средства също ще бъдат преоборудвани с електрическа сила в сходство с наредбите на програмата.
-->
За всяко електрическо транспортно средство, което обслужва публичния интерес, ще има по една социална зарядна станция. В крайпътната инфраструктура по автомагистралите би трябвало да има по една зарядна станция на всеки 10 места за паркиране на леки коли. Ще се финансира и инсталирането на автоматизирани зарядни пунктове, които разрешават бърза промяна на тяговата батерия със заредена.

Населените места в Китай в тази пилотна стратегия са разграничени на три категории. Първата включва основаването на парк от " публични " електрически транспортни средства с брой до 100 000 в един огромен град. Вторият и третият вид плануват автопаркове от надлежно 60 000 и 20 000 електрическия автомобил. От общините ще се изисква да построяват станции за зареждане и уреди за автоматизирана промяна на акумулатори.

От техническа позиция програмата ще обхване освен електрическите коли с акумулаторни акумулатори, само че и хибридите с акумулаторни акумулатори. Миналата година продажбите на коли с нови видове задвижване в Китай съвсем се удвоиха до 6,88 милиона единици, което съставлява повече от една четвърт от всички продадени в страната леки коли. Междувременно електрическите транспортни средства с акумулаторни акумулатори са най-продаваните от хибридите с опция за включване към електрическата мрежа, надхвърляйки 5,36 милиона продадени транспортни средства в миналогодишната статистика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР