Киселите и тръпчиви вишни са много полезни за сърдечно-съдовата система.

...
Киселите и тръпчиви вишни са много полезни за сърдечно-съдовата система.
Коментари Харесай

Вишните - ароматните лечители

Киселите и тръпчиви вишни са доста потребни за сърдечно-съдовата система. Червените плодчета оказват помощ за повишение на равнищата на антиоксидантите в кръвта – най-много на антоцианини.

Това настояват учени от Университета на щата Мичиган. Специалистите са създали проучвания с плода – участници в изследването са били здрави хора, сред 18 и 25-годишни.

Тяхната задача била 12 часа преди проучването да изядат сред половин и една чаша замразени вишни. Биолозите считат, че вишните се отразяват доста добре на работата на кръвоносната система.

Умерената консумация на плода пък намалява рисковите фактори за развиване на сърдечно-съдови болести, също така понижава и холестерола.

Различни изследвания показват, че киселите вишни имат положително противопоставяне при ракови болести – най-много на дебелото черво и простатата.

Смята се, че позитивните съставни елементи, които се съдържат във вишните, могат да бъдат от изгода на пациенти, които са към този момент в напреднал етап на подлата болест.

Вишните се предлагат и при продължителен гастрит и ентероколит. Смята се, че плодът е превъзходен за консумация от подрастващите и от хора, които са страдали от тежко заболяване, в резултат на което организмът им е отпаднал.

 Сладко от вишни

Помагат още при липса на вкус, запек, анемия, бъбречни болести. Във вишната се съдържа огромно количество фруктоза, която не изисква инсулин, с цел да бъде усвоена, което прави дребните червени плодчета подобаващи за консумация и от диабетици.

Киселите вишни са богати на витамини С и Р, което ги трансформира в извънредно уместно средство за битка с атеросклерозата.

В националната медицина се употребяват и дръжките на плодовете – контролират нередовната менструация, отстраняват отоци, оказват помощ при затруднено уриниране, както и при възпаления на бъбреците и простатата.

За ставни болести и подагра се употребяват и плодовете на вишната и дръжките. Сок от плода се предлага за филтриране на черния дроб и бъбреците. Освен това сокът от вишни има тонизиращо деяние върху организма.

Достатъчно е да се одобряват една-две чаши от сока дневно.

Тъй като вишните са много тръпчиви, предлага се сокът от тях да се употребява най-малко един час след храна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР