Кирил Петков и Йорданка Фандъкова се оказаха очаквано лоша комбинация„Донесохме

...
Кирил Петков и Йорданка Фандъкова се оказаха очаквано лоша комбинация„Донесохме
Коментари Харесай

Мая Манолова подари радиатор на шефа на Булгаргаз

Кирил Петков и Йорданка Фандъкова се оказаха предстоящо неприятна композиция

„ Донесохме радиатори, които към този момент са свалени, като уреди с отпаднала нужда и считаме да ги подарим на управлението на Булгаргаз. Ще занесем сходни радиатори и в КЕВР, и в министерство на енергетиката, и в Министерски съвет и в Столична община на Фандъкова, тъй като хората към този момент нямат потребност от радиатори. Това са уреди с отпаднала нужда поради неналичието на газ и скъпото парно, което тази зима ще се трансформира в разкош поради безхаберието на страната и на Столична община. Кирил Петков и Йорданка Фандъкова се оказаха предстоящо неприятна композиция и са на път да оставят столичани през зимата на студено. “

Това сподели водачът на гражданската платформа Изправи се.БГМая Манолова пред Булгаргаз по време на акция, проведена от придвижването. Г-жа Манолова подари на изпълнителния шеф на сдружението Иван Йоцов свален нагревател.

Изправи се.БГ насочиха 10 въпроса към господин Йоцов, който отхвърли среща с представителите на гражданската платформа:
Защо Булгаргаз наруши закона и не внесе в КЕВР до 10 юли заявление с цената на природния газ за месец август, каквото е законовото условие?С какъв брой ще нарастне природният газ през месец август? Г-жа Манолова разгласи, че ще питат и КЕВР за какво не глоби Булгаргаз, откакто нарушават закона и не са оповестили цената на газа за месец август.Има ли обезпечени доставки на газ и на какви цени за идващите месеци и за идната тежка зима?За месец юли кои са компаниите, които доставят с газ, на какви цени и по какъв начин Булгаргаз ги е избрал?Налично ли е цялото количество газ за август и за септември? Припомняме, че изпълнителният шеф на Булгаргаз разгласи, че 20% от нужното количество газ за двата месеца не е задоволително. Това поражда въпроса кои компании ще бъдат лишени от газ и кои служащи ще си изгубят работата.Провеждат ли се търгове, процедури, публични поръчки и има ли съгласуваност и спор на ползи с доставчиците на газ? Дали компанията, в която 7 години е работил изпълнителният шеф на Булгаргаз МЕТ, е един от главните снабдители на газ? Г-жа Манолова попита: „ Чувства ли се той в тежък спор на ползи поради покупко-продажбите, които подписва с компанията, в която е работил безусловно до оня ден? Това е компания, която по един контракт за газ-рилийз стратегия продава на Булгаргаз, купува от Булгаргаз и единствено през префактуриране печели по 7 млн. лева на месец. “На кого е отговорността за прекратяването на контракта с Газпром – дали на Министерски съвет с решение от 13 април 2022 година или на управлението на Булгаргаз? „ Ще ги питаме дали се готвят за арбитражно дело, тъй като информацията е, че специалистите на Газпром готвят такова, в което безусловно е допустимо да осъдят България за над 1 милиарда лева Кой ще ги заплаща? “ попита Мая Манолова.Нагнетено ли е в Чирен нужното количество газ по закон и на какви цени?
„ Миналата година нагнетяването беше на 70-80 лева, след това в тези няколко секундни покупко-продажби те продадоха тази газ на 120-130 лева Сега нагнетяват на 300 лева, т.е. зимата природният газ ще бъде супер безценен, поради покупко-продажбите, които правеше управлението на Булгаргаз “, съобщи ръководителят на гражданската платформа.
Ще бъде ли спазено настояването на Европейската комисия за стесняване на потреблението на природен газ с 15% за тази зима?Ще дава ли Булгаргаз газ на Топлофикация София и на останалите топлофикации в страната?
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР