Кирил Петков и Асен Василев с вероятен политически проект ще

...
Кирил Петков и Асен Василев с вероятен политически проект ще
Коментари Харесай

Топ социолог каза кой ще промени играта при избори

Кирил Петков и Асен Василев с евентуален политически план ще трансформират радикално изборната обстановка. Това предвижда в изявление за Радиоверига Фокус социологът Кънчо Стойчев, като посочи, че към момента е рано да се вършат прогнози за нови избори.

„ Със сигурност всички губим, тъй като се изправяме пред обстановка, която два пъти поред под една или друга форма, под една или друга композиция, протестните партии имаха опция с поддръжката на Българска социалистическа партия, която е отчетлива съпротива 4 година, да сформират кабинет и не го направиха. Така че близо до мозъка ми е да кажа, че биха изгубили всички тези протестни партии, най-вероятно без Българска социалистическа партия, защото Българска социалистическа партия се появи освен съпротива на ГЕРБ, само че и една твърда рационална партия в тази напрегната политическа конюнктура ".

Промяна би могла да настъпи при поява на нов мощен състезател, а подобен се задава, предвижда Кънчо Стойчев. 

„ Анализирайки изявленията на Кирил Петков, министър от служебното държавно управление, той по-скоро съобщи, че след привършване на уговорките си в служебното държавно управление, няма да се откаже от политиката. Влизането му в политиката вероятно с Асен Василев и някои други сполучливи представители на служебния кабинет, ще трансформират изрично играта.

Виждаме, че това са рейтингови министри, виждаме всеобщо утвърждение и най-важното – виждаме всеобщо утвърждение на българските гласоподаватели към целия длъжностен кабинет. Така че това би трансформирало политическата картина, само че прекомерно рано е да проучваме, защото нямаме ясни поръчки. А и към момента не сме в предизборна обстановка “, подсети социологът.

„ Това което виждаме е, че ГЕРБ се стабилизира след спада на вторите избори. Стои устойчиво, не продължава да се рони и нищо чудно, в случай че другите партии не се показват по-добре, ГЕРБ има късмет да бъде преди всичко.

Но да бъде преди всичко не значи, че има късмет да сформира държавно управление, защото още веднъж приказваме за първо място, което се клати сред 60 и 70 депутати. А с 60-70 депутати се сещаме, че нищо съществено не може да бъде направено, в случай че партията е в изолираност “, добави той.

" Големият проблем за ГЕРБ е изолацията, а не размера на електората ", добави още Кънчо Стойчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР