Тежко задръстване в Кресненското дефиле в почивния 1 май. Хиляди

...
Тежко задръстване в Кресненското дефиле в почивния 1 май. Хиляди
Коментари Харесай

Тежък трафик и задръстване на Кресненското дефиле

Тежко запушване в Кресненското дефиле в почивния 1 май. Хиляди българи, а и румънци, потеглиха към Гърция за серията от празнични дни, което докара до тапи по пътищата.

Стотици коли задръстиха Кресненското дефиле в обедните часове. На няколко места имаше тапи, които блокираха придвижването. Колоната се простираше съвсем по цялата му дължина, а водачите се постановяваше да чакат над час, с цел да стигнат от Симитли до Кресна, съобщва Нова тв.

Опашка на „ Кулата ” се оформи за малко. В утринните часове, когато към момента не всички гишета работеха, колите се струпаха в пространството до българския пункт. Но това не помрачи настроението на пътуващите.

„ Отиваме с положително въодушевление. На отмора сме тръгнали. Няма защо да си скапваме положителното въодушевление с неща, които не зависят от нас ”, показа пътуващ. А различен добави: „ Почивката планувана. Ще бъде за два-три дни. Предполагаме, че всичко би трябвало да е наред ”.

Опашката на „ Кулата ” не се задържа дълго. Гърците отвориха всички гишета още в ранните часове и прекосяването ставаше бързо. И за всички оставаше да стигнат до хотелите на юг.

„ Морето е добре. Ако времето е хубаво, всичко ще е наред ”, уточни един от пътуващите към южната ни съседка.  

Масово българите тръгваха към околните курорти в Халкидики и Кавала, само че значително са и тези, които сливат почивните си дни и се насочиха към гръцките острови.

„ Взели сме лодката. Колелата. Отиваме на Лефкада ”, съобщи наш съотечественик, тръгнал към Гърция.

На „ Илинден- Ексохи ” скупчване на коли тази заран нямаше.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР