Кирил Ананиев пое щафетата в Министерството на здравеопазването от бившия

...
Кирил Ананиев пое щафетата в Министерството на здравеопазването от бившия
Коментари Харесай

Николай Петров препоръча на Кирил Ананиев да направи водосвет

Кирил Ананиев пое щафетата в Министерството на здравеопазването от някогашния здравен министър проф. Николай Петров, оповестява БТВ.

Ананиев съобщи, че е подготвил проект за деяние, само че не даде детайлности. Николай Петров остава разполагаем за 24 часа, с цел да оказва помощ на новия министър.

Петров му връчи доклад за интервала, в който той е бил шеф на здравното министерство, подари му икона и му даде съвет да направи водосвет.

Смяната на Петров с Ананиев е първата рокада в държавното управление „ Борисов 3 ", откакто първият подаде оставка. Това е четвъртият здравен министър единствено за тази година.

Ананиев беше определен за министър на опазването на здравето по-рано през днешния ден в Народното събрание, където 121 депутата гласоподаваха „ за " назначението му, а 85 бяха „ срещу ".

„ На база целите на държавното управление, които са записани в управническата стратегия, съм подготвил проект за деяние във всички посоки на опазването на здравето - административно, структурно, по обособените типове действия - предмет на здравното обезпечаване, за възстановяване връзката сред обособените звена в системата ", сподели пред публицисти здравният министър Ананиев.

Той благодари за свършеното от екипа на проф. Николай Петров и уточни, че последователност ще има: „ Аз съм с отлични усещания от проф. Петров - необикновен експерт и човек, етичен човек, който си схваща от работата. Не го споделям в миг на разлъка, тъй като ще продължаваме да работим дружно - ще употребявам Вашия опит и ще споделям моя с Вас. Ще продължа активността на министерството по този начин, както тя е подредена досега, и ще я доразвия с нови хрумвания. "

Министър Ананиев уточни, че е наясно с невъзможността да има 100, даже 10 дни толеранс, заради което мобилизацията на екипа ще е цялостна.

„ За мен в действителност е наслаждение да предам Министерството на здравеопазването във Вашите ръце, изхождайки от безупречната Ви известност и сериозна биография. Надеждите към Вас са доста огромни, имате

безрезервната ми поддръжка и съм разполагаем 24 часа. Кураж и с Бога напред! ", с тези думи проф. Петров се обърна към министър Ананиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР