Кира Ярмиш, говорителка на намиращия се в затвора критик на

...
Кира Ярмиш, говорителка на намиращия се в затвора критик на
Коментари Харесай

Говорителката на Навални напусна Русия

Кира Ярмиш, говорителка на намиращия се в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални, е напуснала Русия, съобщи организация " Ройтерс ".

Кира Ярмиш е отлетяла за финландската столица Хелзинки, твърди " Интерфакс ". На 16 август съветски съд наложи 18 месеца ограничавания върху свободата на придвижване на говорителката на съветския опозиционер Навални, откакто я призна за отговорна в нарушение на ограничаващите ограничения, въведени поради пандемията от ковид.

Според полицията нарушаването е станало по време на противозаконен митинг в поддръжка Навални през предходната зима. Ярмиш дефинира обвиняването като политически стимулирано, а юристът ѝ апелира решението на съда, заради което присъдата още не е влезнала в действие.

" Възползвайки се от това, че мярката за задържане под стража на Кира Ярмиш е била изменена на домакински арест, а нови ограничавания не са ѝ налагани до влизането на присъдата в действие, тя е напуснала Руската федерация ", съобщи представител на съветските правоохранителни органи, представен от ТАСС. Няколко съдружници на Навални са напуснали страната през последните месеци, откакто съдът наложи ефикасна възбрана на неговата антикорупционна фондация преди парламентарните избори през септември. Властта в Кремъл с репресивни подходи прави всички допустимо, с цел да прекърши свободната воля във федерацията и несъгласието с ръководството на Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР