Един от символите на София - жълтите павета вече са

...
Един от символите на София - жълтите павета вече са
Коментари Харесай

Жълтите павета в София станаха зелени

Един от знаците на София - жълтите павета към този момент са зелени, множеството от тях са обрасли с трева и това не е резултат от зелена политика, а от неналичието на поддръжка и грижа за този знак на столицата, написа БГНЕС.

Зеленината е превзела цялото пространство по ул. „ Княз Александър І “ от кръстовището с ул. „ ул. Гурко “ до пространството сред Двореца и Парламента и продължава по ул. „ Московска “.

Видеото е архивно:

Тревите последователно заемат и територията наоколо до Министерството на защитата и до Президентството , наоколо до неповторимата постройка на някогашния грандхотел „ Империал “, където дървета порастват по фасадата й.

През последните години жълтите павета се трансфораха в център на политическата битка за власт в Столична община. Основно акцентът падна върху тяхното разпореждане и пренареждане, само че грижата за тях не се изчерпва с това. А резултатите от безхаберието към този момент са забележими за всички ни.

„ Озеленяването “ на жълтите павета прави извънредно неприятно усещане както на столичани, по този начин и на многочислените задгранични туристи , които наложително посещават тези емблематични места в центъра, които са покрити с тази другояче неповторима настилка.

Жълтите павета, които са се трансформирали в знак на централната част на София, са импорт от Австро-Унгария. През 1907 година са застлани първите 28 400 кв.м., които след това са увеличени до съвсем 60 000. Има няколко версии за тяхната поява. Най-прочутата от тях ги свързва със сватбата на княз Фердинанд, само че тя е отхвърлена от историците. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР