Кипърските банки Bank of Cyprus и Hellenic Bank получиха в

...
Кипърските банки Bank of Cyprus и Hellenic Bank получиха в
Коментари Харесай

Кипърските банки ще участват в стрес тест на ЕЦБ за кибератаки

Кипърските банки Bank of Cyprus и Hellenic Bank получиха в четвъртък писмо от Европейската централна банка (ЕЦБ), с което ги осведоми за присъединяване им в стрес тестванията против хакерски атаки, които ще бъдат извършени в систематичните банки от еврозоната, съобщи за Българска телеграфна агенция организация КНА.

КНА научи, че двете кипърски банки би трябвало да показват резултатите от тестванията си до 29 февруари.

Същите източници обявиха, че на този стадий кипърските банки чакат сюжетите на ЕЦБ, въз основа на които ще проведат упражнението.

Очаква се банките да получат от ЕЦБ преди края на януари съответните сюжети, с цел да могат да пристъпят към тестовото упражнение, в което се чака да вземат участие всички отдели/звена на двете банки, като в центъра ще бъде звеното за осведомителна сигурност.

Според банкови източници кипърските банки към този момент са готови за опцията за хакерска атака, защото постоянно организират тестови учения за подобен случай. Критичният сюжет, избран от ЕЦБ, допуска, че банката се сблъсква с сполучлива хакерска атака, която нарушава ежедневните ѝ интервенции, се показва в изказване на ЕЦБ от предходната сряда.

Около 109 банки от еврозоната ще вземат участие в този тест, с цел да се дефинират средствата, с които разполагат, с цел да " реагират и да се възстановят от хакерска атака, а не способността им да я предотвратят ", разгласи ЕЦБ.

В рамките на учението ще бъдат прегледани процедурите на финансовите институции за деяние при изключителни обстановки и проектите им за възобновяване на естественото действие след такава офанзива.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР