Кинтекс продава продукцията на държавни и частни военни заводи, а

...
Кинтекс продава продукцията на държавни и частни военни заводи, а
Коментари Харесай

Поредни промени в борда на "Кинтекс"

" Кинтекс " продава продукцията на държавни и частни военни фабрики, а главните й пазари са Индия, Алжир и Етиопия

© Анелия Николова Още по тематиката
ВМЗ продължава да утежнява финансовите си резултати

Другите държавни военни компании усилват приходите и облагата си към края на септември
7 ное 2018
Резултатите на военните фабрики потеглят надолу

След няколко години на мощен растеж пазарът стартира да се свива през първото тримесечие на 2018 година
7 май 2018 Почти цялостна смяна е направена още веднъж в съвета на шефовете на оръжейния търговец " Кинтекс ", който е благосъстоятелност на Държавната консолидационна компания (ДКК). От тримата членове на остарелия ръб остава единствено един, а от двете нови попълнения Явор Стойков, който е дълготраен чиновник на " Кинтекс ", поема и поста на изпълнителен шеф на мястото на Александър Михайлов. Официално промяната се изяснява с потребността от усилване на пазарните позиции на държавното сдружение.

Размествания

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. В рамките на по-малко от две седмици предишния месец са направени няколко разбърквания в съвета на шефовете. С решение на едноличния притежател ДКК на 19 октомври е освободен членът на борда Александър Михайлов, който пое поста през юли 2017 година, и на негово място влиза Анита Великова. В последния ден на месеца е вписано освобождението на най- " остарелия " кадър в съвета - назначения в края на 2016 година при предходното държавно управление на ГЕРБ Валентин Атанасов. Новото попълнение е Явор Стойков, който е определен и за изпълнителен шеф. Така от досегашните членове на управлението в борда остава единствено Стефка Граматикова. Мандатът на всички остава до февруари 2020 година

Кои са новите

За новия шеф Явор Стайков няма съвсем никаква информация в обществените регистри. Името му участва само като досегашен съучастник в фамилната компания " Кардея ". Тя е записана през 2011 година за търговия с лекарствени средства, само че в Търговския указател няма доклади, които да демонстрират, че работи. Малко преди назначението в " Кинтекс " обаче Стайков е излязъл от компанията.

От икономическото министерство, което е принципал на компанията, прецизираха за " Капитал ", че Стойков има близо 20-годишен опит като чиновник на " Кинтекс ". " Той е потвърдил с работата си, че може да бъде потребен на страната в търсенето и създаването на пазари за промишлеността, обвързвана с реализацията на артикули от голяма важност за защитата. Голяма част от последните външнотърговски триумфи са резултат от работата на служителя ", споделиха от ведомството.

Кариерата на Анита Велкова до момента е минала през няколко държавни органи и сдружения. Работила е в Агенцията за приватизация, Народното събрание и в няколко компании от системата на министерството на стопанската система, в това число е била в управлението на ДКК доникъде на 2012 година Според икономическото ведомство тя има опит в ръководството на търговски сдружения и " правно ръководство на процеси, свързани с страната ".

Причини

Според формалното пояснение смяната е обвързвана с потребността от по-агресивна маркетингова политика, която да помогне на " Кинтекс " да откри нови пазарни ниши, като в това време резервира и доразвие обичайните за сдружението пазари. " Конкуренцията на пазара на специфична продукция е доста мощна, заради което триумфът на компаниите, опериращи в този сегмент, в голяма степен зависи от тяхната еластичност и от уменията на техните екипи да уголемяват пазарните позиции ", показаха от икономическото министерство. Според принципала Стойков има неоспорим опит в търсенето и намирането на нови пазари и този опит би могъл да бъде допълнен с правноадминистративния и корпоративен опит на Великова. " Очакванията на министерството на стопанската система и на ДКК са свързани с постигането на по-добри резултати както за държавното сдружение " Кинтекс ", по този начин и за българския военнопромишлен комплекс ", споделиха от ведомството.

В същото време резултатите на " Кинтекс " за деветмесечието на 2018 година демонстрират мощен растеж на продажбите и още по-силен на облагата. Приходите се усилват с 16% до 231.3 млн. лева, а облагата скача с 43% до 24.4 млн. лева Според доклада на сдружението до края на годината се чака да бъде изработен нов експорт " в забележителен размер ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР