Киноразкази, оформени като идеи за филми, но оживели като текст

...
Киноразкази, оформени като идеи за филми, но оживели като текст
Коментари Харесай

Актьорът Валери Йорданов представя сборник с разкази на "Аполония"

Киноразкази, завършени като хрумвания за филми, само че оживели като текст върху лист хартия . Така актьорът и режисьор Валери Йорданов дефинира книгата си " Гризачи "

Сборникът съдържа къси истории, разказани от дядовци и от внучета. Героите имат свои пълнокръвни прототипи, хора, от които създателят се е възхищавал като дете: сурови в тестванията, само че и раними, по мъжки смели, само че мъдри, тъгуващи, обичащи... Чудаци. Светът е уловен през погледите на изстрадания опит и на детската сензитивност, свързващи се в пространство, където понятията " фамилен корен ", " чест ", " достолепие " и " обич " са в основата на живота. Дядовци и внучета влизат в самобитен сантиментален разговор, чертаещ дълбинната, непрекъсваща линия на съществуването.

" Невидимата нишка сред разказите е това, че забравяме да помним . Забравяме неща, които са ни казвани и които са ни правили усещане, когато сме били по-малки и по-чисти ", показа той.

Премиерата на сборника с разкази " Гризачи " ще бъде на " Аполония " - сряда, 31 август, в Художествената изложба в Созопол, от 19 часа.

Интервюто на Даниела Големинова с Валери Йорданов в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.

 Валери Йорданов
По обявата работи: Наталия Кръстева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР