Кинофестивалът в Торонто се открива на 10 септември с музикалния

...
Кинофестивалът в Торонто се открива на 10 септември с музикалния
Коментари Харесай

Актьори дебютират като режисьори в Торонто

Кинофестивалът в Торонто се открива на 10 септември с музикалния филм " Американска химера " на Спайк Лий, оповестява Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. На фестивала ще бъдат показани 99 кино лентата, при 333 предходната година. Заради пандемията 45-ият кинофестивал в Торонто ще бъде в хибриден вид, като ще се редуват прояви в киносалоните и в интернет. Той ще е с виртуален червен килим, прожекции навън и цифрова платформа.

Програмата на кинофестивала в Торонто включва режисьорските дебюти на актрисите Холи Бери и Реджина Кинг. Във кино лентата си " Bruised " ( " Наранена " ), Бери се превъплъщава в облика на изпаднала в недружелюбност състезателка по смесени бойни изкуства, която се готви да се изправи против изгряваща звезда.

Реджина Кинг ще показа режисьорския си дебют " Една нощ в Маями " по едноименната пиеса на Кемп Пауърс.

Селекцията за тазгодишното издание на кинофестивала в Торонто включва също режисьорския дебют " Падение " на артиста Виго Мортенсен, " Номадландия " на режисьорката Клои Чжао с Франсис Макдорманд в основната роля, " Another Round " на Томас Винтенберг с Мадс Микелсен, " Concrete Cowboy " на Рики Стауб с Идрис Елба, " Добрият Джо Бел " на Маркъс Грийн с Марк Уолбърг.

В рамките на фестивала ще бъдат показани също нови документални продукции на Сам Полард, Вернер Херцог, Фредерик Уайзман.

Британската актриса Кейт Уинслет ще получи новоучредената актьорска премия за изцяло творчество. Актьорът Антъни Хопкинс и режисьорките Клои Чжао и Мира Наир ще получат почетни награди.

Антъни Хопкинс ще получи почетна актьорска премия, Чжао – премията за режисьори " Ебърт ", а Мира Наир – премията " Джеф Скол " за медийно въздействие.

Международният кинофеситвал в Торонто ще бъде закрит на 19 септември с продукцията " Подходящо момче " на Мира Наир, снимана по едноименния разказ на Викрам Сет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР