Киев. Украинското външно министерство е извикало френския посланик в Киев

...
Киев. Украинското външно министерство е извикало френския посланик в Киев
Коментари Харесай

„Московский Комсомолец“: МВнР на Украйна е извикало френския посланик в Киев за разговор

Киев. Украинското външно министерство е извикало френския дипломат в Киев за диалог по отношение на думите на президента на Франция Еманюел Макрон за „ украинските банди “, написа съветският вестник “Московский Комсомолец “ , като се базира на информации в украинските медии.
Министерството на външните работи на Украйна се заинтересува от изказванията на френския президент Емануел Макрон по отношение на проблемите на незаконната миграция. В изявление с кореспонденти на Valeurs Actuelles, френският държавен глава е декларирал, че избира " легални имигранти от Гвинея или Кот д`Ивоар... вместо незаконни банди от Украйна или България ". Тази тематика бе повдигната от доста украински медии в петък.
Според представителката на външното министерство на Украйна Екатерина Зеленко, ръководителят на дипломатическата задача е уверил, че Франция няма недоволства от украинци, пътуващи из страната, а думите на президента, съгласно него, " са извадени от подтекста " на диалога за незаконната миграция.
" Страните потвърдиха, че сред Киев и Париж има цялостно схващане и съдействие при използването на споразуменията за напредване на жителите на двете страни ", сподели тя.
Ден по-рано бе обявено, че посланикът на Чешката република е извикан в украинското външно министерство заради посещаване на представители на кримскотатарската организация „ Кирим Бирлиги “ в Прага.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР