Киев. Министерството на външните работи на Украйна реагира на обвинения

...
Киев. Министерството на външните работи на Украйна реагира на обвинения
Коментари Харесай

Украинският външен министър: Украйна не планира настъпателни действия в Донбас

Киев. Министерството на външните работи на Украйна реагира на обвинявания за централизация на сили и средства на въоръжените сили на Украйна на границата с Русия и Беларус. Той съобщи, че Украйна не възнамерява настъпателна военна интервенция в Донбас. Киев се ангажира да търси политическо и дипломатическо решение на спора. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от украинското издание “Страна “ .

„ Руската федерация ускори интензивността на дезинформацията, в това число подправени обвинявания против Украйна, че хипотетично се готви за военна офанзива в Донбас. Официално: Украйна не възнамерява настъпателна военна интервенция в Донбас. Ние сме ангажирани да намерим политическо и дипломатическо решение за спора ", написа в „ Туитър “ Кулеба.

Според него Украйна продължава да работи за „ възобновление “ на Нормандския формат, а украинската дипломация е ориентирана към подсилване на отбранителните качества на Украйна за противопоставяне на Руската федерация.

" Украйна продължава да работи интензивно за възкръсване на Нормандския формат дружно с Германия и Франция като медиатори. Призоваваме Руската федерация да вземе градивно присъединяване в дипломатическите старания за спокойно споразумяване, вместо да ги подкопава ", написа Кулеба.

Припомняме, по-рано в Службата за външно разузнаване на Русия отхвърлиха подготовката на атака на Руската федерация в Украйна и упрекнаха въоръжените сили на Украйна в подготовката на атака в Донбас.

Преди известно време " Страна " заяви, че американското разузнаване е решително в подготовката на Русия за офанзива против Украйна през 2022 година Атаката се приготвя от три страни - от полуостров Крим, от руско-украинската граница и от територията на Беларус, съгласно информация от Bloomberg, базирайки се на източници в специфичните служби.

Също в неделя ръководителят на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов сподели, че Руската федерация е съсредоточила 92 хиляди бойци на границата с Украйна и може да стартира евентуално нахлуване от юг и изток.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР