Киелце. Радослав Росенов осигури на България втория медал от Световното

...
Киелце. Радослав Росенов осигури на България втория медал от Световното
Коментари Харесай

Радослав Росенов с медал от Световното

Киелце. Радослав Росенов обезпечи на България втория орден от Световното състезание по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. Европейският първенец в категория до 60 кг си проправи път към полуфиналите на шампионата, откакто разруши турчина Керем Йозмен с 5:0 съдийски гласа. Така той си обезпечи най-малко бронз и на следващия ден може да направи и идната стъпка, изправяйки се против японеца Рейто Цуцуми.

Припомняме, че за полуфиналите се класира и Уилиам Чолов (75 кг), който наложи волята си над индиеца Маниш и на следващия ден ще срещне бразилеца Фильо.
Първият рунд мина напълно под превъзходството на родния гений. Той на няколко пъти засрещна турчина с доста точни десни и леви прави, а противникът му нямаше отговор против противоположния гард. На два пъти Росенов даже бе извънредно близо да прати Йозмен в нокдаун, само че реферът реши да не отброява. В отчаянието си турчинът потегли на грозни дейности във втория рунд, като опитваше да „ пребори “ нашия национал, търсейки и някакъв тип провокация, с която да го извади от равновесие. Това обаче не се получи, като българинът продължи да води играта и се приближи на 3 минути от полуфинала. В тях Росенов вкара брутални десни прави в главата на Йозмен, с цел да затвърди превъзходството си и да си заслужи мястото в Топ 4 на планетата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР