Кибер полицаи предотвратиха незаконно разпространение на телевизионно съдържание, съобщиха от

...
Кибер полицаи предотвратиха незаконно разпространение на телевизионно съдържание, съобщиха от
Коментари Харесай

Разбиха мрежа за предаване на незаконна кабелна телевизия в Пловдив и Варна

Кибер служители на реда предотвратиха нелегално разпространяване на телевизионно наличие, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Операцията на чиновници от дирекция " Киберпрестъпност “, от секторите БОП в Пловдив и Варна и с присъединяване на представители на Европол е извършена през вчерашния ден. Реализацията е в границите на следствието, стартирано през 2020 година за осъществено закононарушение по член 172а от Наказателен кодекс, под управлението на Районна прокуратура – Пловдив.

В резултат на подхванатите дейности е пресечено даването на противозаконна кабелна телевизия от снабдител на интернет услуги (DC Corporation), осъществяващ активността си на територията на Пловдивска област и във Варна.

Според събраните доказателства кабелният оператор е препредавал повече от три години до крайните си клиенти телевизионни стратегии, без нужното по закон единодушие на правоносителите и без да уведоми за тази си активност контролните държавни органи, както изисква законът.

Предмет на доказване е също систематичното нарушение от оператора на правата върху обекти на авторското и сродните му права. Иззети са документи и цифрови устройства, посредством които се е осъществявало противозаконното препредаване. 

Операцията е извършена в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за битка с престъпни закани (EMPACT). България, в частност ГДБОП, управлява предпочитаната активност по битка и разрушение на незаконни мрежи и незаконни действия на самостоятелни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуална благосъстоятелност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР