Кестените, освен че са много полезни за здравето, са и

...
Кестените, освен че са много полезни за здравето, са и
Коментари Харесай

Три сладки изкушения от кестени

Кестените, като се изключи че са доста потребни за здравето, са и доста вкусни. Заради високата си хранителна стойност и благосъстоянието на витамин С, те са доста публикувани в някои азиатски страни и са желани даже пред картофите.

У нас кестени се употребяват относително постоянно, като се оферират най-вече печени. Могат да бъдат приготвяни и разнообразни плънки от тях, които пасват идеално за заряд на птици.

Заради леко сладникавия си усет те са идеални и за приготвянето на сладкиши. Ето за какво тук Ви предлагаме 3 предписания за сладки изкушения от кестени:

Яйчен сладкиш с кестени

Необходими артикули: 500 г кестени, 5 яйца, 1 ч.ч. захар, пудра захар за поръсване.

Начин на подготвяне: Кестените се сваряват, обелват и се прекарват през решето или се пасират, само че не на доста дребно. Жълтъците се разрушават със захарта и към тях се прибавят и кестените. Продължава да се разрушава на мощни обороти, до момента в който се получи относително хомогенна примес.

В обособена купа се разрушават на сняг белтъците, прибавят се към купата с кестените, само че без да се разбъркват и всичко се изсипва в намазана с масло тава за печене. Пече се в авансово загрята на 180 градуса фурна до цялостна подготвеност. Преди сервирането се поръсва с пудра захар.

Крем от кестени, орехи и стафиди

 Три сладки изкушения от кестени

Необходими артикули: 1 кг кестени, 500 мл прясно мляко, 4 жълтъка, 1 ч. ч. захар, бучка масло, шепа счукани орехи, шепа стафиди

Начин на подготвяне: Кестените се обелват, сваряват и се смилат. Отделно се сварява млякото, прибавя захарта и маслото. Котлонът се понижава и всичко се разбърква. После един по един се прибавят жълтъците и още веднъж се разбърква. Кремът се смъква от огъня и към него се прибавят стафидите и счуканите орехи. Всичко се насипва в подобаващи купички или чаши и се оставя да се изстудява в хладилника.

Захаросани кестени

 Три сладки изкушения от кестени

Необходими артикули: 300 г кестени, 70 г масло, 130 г захар

Начин на подготвяне: Кората на кестените се нацепва и те се кипват в малко вода. След това се отцеждат и кората дружно с вътрешната ципа се отстраняват. Слагат се в съд и още веднъж се заливат с вода, само че единствено едвам ги покрие. Добавят се маслото и захарта, всичко се разбърква и кестените се оставят да врат до извирането на цялата вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР