Кехлибар ( янтар)- изкопаема смола, известна като камъкът на Слънцето.

...
Кехлибар ( янтар)- изкопаема смола, известна като камъкът на Слънцето.
Коментари Харесай

Камъни и кристали. Как и дали наистина ни помагат? - II

Кехлибар ( янтар)- изкопаема смола, известна като камъкът на Слънцето. Лекува очите, ушите, гърлото, щитовидната жлеза. Стрит на прахуляк може да се приема като биостимулатор. За него съществуват даже медицински изявления, които настояват, че е кадърен да забави растежа на раковите кафези.

Кварц - един от най-мощните камъни за излекуване. Съществува вярване, че е нужен на всеки дом, защото задържа положителната сила в него. Само транспарантният и синият кварц оказват помощ при заздравяването на рани и подтикват имунната система. Останалите цветни разновидности се употребяват основно като амулети за реализиране на избрани стремежи. Като цяло се счита, че кварцът ни държи надалеч от отрицателните страсти.

Опал – името на този драгоценен камък идва от античен Рим, където са го наричали " opalus " - преведено " омагьосващ погледа ". Известен е още като щастливият камък, предпазващ от зли очи и уроки. Зареден с задоволително религия и вяра за притежателя си, носещ единствено добрини.

Оникс - форма на кварца. Камъкът на влюбените, съхраняващ възприятията им за по-дълго време. Казват, че усъвършенства концентрацията и усилва упоритостта и вярата ни в нас самите. Оказва благотворно влияние при възпаления на кожата. Не е целесъобразно да спите с него, тъй като се смята, че предизвиква кошмари.

Топаз – даващ мощ и предпазващ от неприятностите. Помага при хронични бронхити и астма, пречиства черния дроб, ускорява имунната система и зарежда с мъдрост и сила притежателя си.

Сапфир - символизира истина, лоялност и божествената благосклонност. Оказва се, че този удивително хубав камък е в положение да намали кръвното налягане и да ви помогне да преодолеете напрежението. Сред останалите му “преимущества ” е свойството му да ускори интуицията ви и да освободи силата на мисълта.

Изумруд (смарагд) – знак на безсмъртието, спокойствието и мъдростта. Дава сили на притежателя си, като трансформира негативната сила в позитивна. Поставен под възглавницата, на идващия ден той може да ви подскаже вярното решение. Около него съществуват доста вярвания- че е ефикасно средство срещу заболявания на очите и стомаха, че е превъзходен лек при епилепсия.

Диамант – най-скъпият и прелестен камък, “съдържащ ” задоволително сила, с цел да ни зареди с оптимизъм и да ни помогне да преодолеем страховете си. Поверията описват, че в случай че някой болен го носи, бързо ще оздравее. Ако пък се «украсите» с елмаз и забележите, че потъмнява и губи блясъка си, това е знак, че сте болен. Твърди се, че огромна част от камъните, само че най-много диамантът, се заразяват от хората. Друго поверие гласи, че това “бижу ” би трябвало да бъде харизано, с цел да има най-голяма мощ и да разкрие качествата си до дъно.

Хематит- по-малко прочут камък, само че прочут от дълбока античност. Лекува черен дроб, далак, бъбреци, стопира кръвотечения. Известен като камък на маговете. Притежава голяма енергийна мощ, кадърен е да пази от експанзия и зли въздействия. Това е камък на мощните хора.

Зеолит - доста оспорван камък, именуван знамение и Божи подарък. Приписват му невероятни лечебни качества и силата да извлича от организма всевъзможни токсични субстанции. Сред останалите му “умения ” са способността му да възстановява кръвното налягане, да оказва помощ при гастрити, колити, язви, болести на сърдечно-съдовата система и най-важното – да лекува рак. Съществуват изявления за лечебната мощ на камъка при ракови болести, на американски, немски и много други непознати учени. Известен наш професор, обаче е безапелационен, че лечебните му свойства се свеждат до облекчение на стомашно-чревните инфекции и изчистването на организма от отрови. В никакъв случай- до унищожаването на ракови кафези. Едни експерти решително ни поучават да го одобряваме изпечен и стрит на прахуляк, а други- като прочут минералотерапевт, ни убеждават, че това е рискова процедура, защото не сме наясно какви тъкмо са останалите примеси, съдържащи се в камъка. И все пак- най-важното – към момента на никое място няма изцяло аргументирано мнение на приет академик за или срещу лечебните свойства на зеолита.

Доказателствата

- Доказано е, че в някои минерали се резервира полученото радиоактивно излъчване. Защо тогава да е невероятно други да излъчват позитивна сила и даже да лекуват?
- Друг тип доказателство е така наречен Кирлианов уред. Този медицински апарат вижда човешката аура. При слагане на ръката ви на работния плот се вижда синкаво зарево към нея. Поставяйки си пръстен с рубин, да вземем за пример, ще станете очевидци на много по-различна панорама.
- Ами паметта на водата и нейните кристали? Ако сте чели за това, няма по какъв начин да не извършите връзката с нашата тематика.

Съвети за “употреба ”

Препоръчително е да носите скъпоценни камъни, защото те носят живот. Твърди се, че златото, да вземем за пример, е проводник на живота.
Когато не носите камъните в себе си, е добре да ги съхранявате увити в мека тъкан и прибрани в някой долап. Така “пазите ” силата им.
Почиствайте постоянно камъните, които носите. Поставяйте ги под бликам течаща вода или ги изложете на слънце за към половин час. Така те още веднъж се зареждат с сила от природата и изхвърлят отрицателната такава.

Дали ще се доверите на лечебната мощ на камъните и кристалите или не - това е ваш избор. Аз персонално не съм уверена, че един камък има силата да ни излекува от някоя болест. По-скоро съм склонна да имам вяра, че е изцяло обяснимо да ни зареждат с някаква сила и да ни оказват помощ да се избавим от страховете си, да вземем за пример. И все пак- дано не забравяме, че общоизвестната им целебна мощ не е просто небивалица, защото се дължи на вибрациите, които излъчват. А всяко нещо, носещо в себе си естествената сила, няма по какъв начин да не въздейства върху нашия енергиен баланс. Често, точно от нарушаванията настъпили в енергийните ни полета, се раждат и самите заболявания. Пак казвам- ваш е изборът дали ще носите изумруд на врата си просто като бижу и амулет, или ще му придадете свръх качества на шаман. И не забравяйте за силата на мисълта- може би тя придава най-голямо значение на изключителните свойства на камъните и кристалите.Продължава: Камъни и кристали. Как и дали в действителност ни оказват помощ?
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР