Казанлък. В града беше отбелязано успешното завършване на първата академична

...
Казанлък. В града беше отбелязано успешното завършване на първата академична
Коментари Харесай

Стара Загора: Първа успешна академична година отбеляза Техническият колеж в Казанлък

Казанлък. В града беше маркирано сполучливото довеждане докрай на първата академична година за преподаватели и студенти от Технически лицей в града, част от структурата на Технически университет – София, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ .
„ Техническият университет стъпи в Казанлък с цялата си ангажираност към града, към неговата промишленост, към хората. И бъдете сигурни, че тази империя ще се постарае да отговори на потребностите на града и на бизнеса, на първо място като обезпечи качествено обучение, което да подхожда на потребностите на пазара на труда “, сподели в словото си ректорът на Техническия университет в София проф. дтн инж. Георги Михов. В тази връзка той изрази своята убеденост, че колежът в Казанлък ще потвърди своето великолепие в границите на дългогодишното битие на Техническия университет и ще се трансформира в едно от най-успешните звена в неговата история.
Слово във връзка първата академична година на Техническия лицей произнесе и кметът Галина Стоянова, която изрази своето разбиране, че Казанлък има освен желанието, а има капацитета да бъде научен град: „ Не му попречиха нито ВУЗ-овете в съседство, нито тези в София, тъй като и страната, и академичната общественост, и бизнесът си стиснаха крепко ръцете, когато би трябвало да се направи едно родолюбиво дело, по този начин, както се е случвало в предишното “. В този смисъл Стоянова акцентира смисъла на партньорството на локалния бизнес с Техническия лицей и с професионалното обучение в Казанлък.
„ Създаването на Техническия лицей е подбудено от потребността от техничски фрагменти в града. Колежът осъществя нов метод в образованието, който е тясно обвързван с стопанската система, тъй като точно на тази стопанска система се разчита да се построи просперитета на нашата страна “, сподели в приветствието си шефът на Техническия лицей в Казанлък проф. Ивайло Ганев. Той разясни, че първата година на колежа е резултат от взаимните старания на управлението на образователното заведение, на общинското управление в лицето на кмета Галина Стоянова, с чиято помощ колежът бе приютен в Младежкия дом и са основани условия, с цел да протече обикновено образователната година, на предприятията в общината, на чиито площадки е провеждано образованието на студентите
По време на тържеството проф. Ганев заяви, че пред дни Колежът към този момент е придобил правото на благосъстоятелност на постройката на бившето Строително учебно заведение в Казанлък, където би трябвало да стартира идната образователна година на висшето учебно заведение. Директорът на висшето учебно заведение в Казанлък разясни също, че в колежа се създават към този момент и магистърски стратегии, по които студентите ще могат да се образоват в бъдеще.
От името на бизнеса Николай Ибушев съобщи, че до две седмици ще бъде изработен разбор на присъединяване на локалния бизнес в процесите в Техническия лицей и ще бъдат разпределени сред компаниите в началото нужните 200 хиляди лв. за ремонт и съоръжение на постройката. Дял в това финансиране ще има и Техническият университет.
За смисъла за бизнеса на наличието на територията на община Казанлък на Техническия лицей приказваха и други двама ръководители на форми – Владимир Спасов и Танчо Михайлов.
Своята признателност към управленията на Техническия университет, на Колежа, на Община Казанлък и на бизнеса изрази от името на студентите Красимира Колева.
Директорът на Колежа проф. Ивайло Ганев разгласи и началото на новата кандидат-студентска акция.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР