Кауфланд (Kaufland) инвестира 37 млн. лева в нов хипермаркет в

...
Кауфланд (Kaufland) инвестира 37 млн. лева в нов хипермаркет в
Коментари Харесай

Kaufland инвестира 37 млн. лева в нов хипермаркет в столичния квартал Люлин 3

" Кауфланд " (Kaufland) влага 37 млн. лв. в нов хипермаркет в столичния квартал " Люлин 3 ". Това е 14-ят обект на комерсиалната верига в София, с който се откриват 70 работни места, заяви основният изпълнителен шеф на компанията Иван Чернев.
Над 21 хиляди оферти
Имотът, върху който е издигнат хипермаркетът, е над 24 000 кв. метра, от които над 2500 кв. м са комерсиална повърхност. Над 7 дка от терена на магазина са превърнати в зелени площи. За клиентите са планувани 211 паркоместа. Магазинът предлага 21 хиляди продукта, от които 15 хиляди са хранителни артикули.

В непрекъснатия подбор на " Кауфланд " попадат съвсем 13 000 продукта от български снабдители, а в новия обект са добавени още 135 оферти от локални производители. Част от тези артикули са налични в специфичната зона " Фермерски пазар ", където се показват храни от фамилни ферми и дребни производители.

Реклама One Stop Shopping
Обектът в " Люлин 3 " продължава политиката на веригата да трансформира магазините си в центрове, в които клиентите могат да намерят всичко, което им е належащо, на едно място (. В новия хипермаркет се намират най-големият обект на Pizza Lab в София, първата физическа аптека Benu на група PHOENIX в България и 60-ият взаимен обект на " Кауфланд " с оператора за парични преводи и заплащания Easy Pay.
Щадящи околната среда
" Хипермаркетът в " Люлин 3 " е построен в унисон c политиката на компанията за екологично и енергийно дейно строителство и е оборудван с щадящи околната среда системи ", акцентира Иван Чернев.

На покрива на новия магазин следва създаване на фотоволтаична апаратура за лични потребности, която ще понижи годишното ползване на електричество с към 15-20%. Магазинът е оборудван и с бързозарядна електрическа станция за електроавтомобили. Това е 16-ата бързозарядна станция, към съществуващата лична мрежа от зарядни станции на " Кауфланд България ".

С новия магазин общата стойност на вложенията на " Кауфланд " в столицата надвишават 370 милиона лв., обектите на веригата в страната стават 64, а заетите приближават 7000.
Реклама
Очаква се до няколко седмици " Кауфланд " да отвори и хипермаркет в столичния квартал " Манастирски ливади - изток ". Откриването на магазина в Централните софийски хали е планувано за идната пролет.

" Кауфланд България " е водач в бранша на търговията с годишен оборот от близо 1.9 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден компанията е вложила 1.6 милиарда лева, посочи Иван Чернев.
Свързани публикации И Дон Домат на регала 11 август 2023, 16:27 " Кауфланд " възнамерява да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лева през 2023 година 13 юли 2023, 17:28 " Кауфланд България " е продал 1.3 млн. кг риба и морски блага през 2022 година 14 юни 2023, 17:15 " Кауфланд " се уголемява и с наематели във и към магазините си 17 май 2023, 17:24
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР