Катрин Спак, водеща фигура в следвоенната италианска комедия, почина на

...
Катрин Спак, водеща фигура в следвоенната италианска комедия, почина на
Коментари Харесай

Почина актрисата Катрин Спак

Катрин Спак, водеща фигура в следвоенната италианска комедия, умря на 77-годишна възраст , съобщи Франс прес, базирайки се на телевизия РАИ (RAI), чието известно лице е белгийско-италианската актриса.

Жертва през 2020 година на мозъчен кръвоизлив , актрисата е умряла в неделя в клиника в Рим, заяви публичната телевизия.

Дъщеря на белгийския сценарист Шарл Спак и племенница на някогашния белгийски министър-председател Пол-Анри Спак - един от "бащите-основатели " на Европа , Катрин Спак е родена на 3 април 1945 година в Булон-Биянкур, предградие западно от Париж.

Catherine Spaak (1945 – 2022)
— MUBI Italia (@mubiitalia)
Спак е работила с френския режисьор Жак Бекер , преди да замине за Италия, където става актриса и се трансформира в звезда както в киното, по този начин и в малкия екран.

Катрин Спак се е снимала във филми на Дино Ризи, Дарио Ардженто, Анри Верньой. Актрисата е взела участие в над 80 игрални и телевизионни продукции, измежду които "Таен скандал " дружно с Моника Вити.

Спак има изяви и като певица .

Във Франция журналистът, водещ и президент на кинофестивала в Кан Пиер Лекюр отдаде респект към актрисата, възхвалявайки нейната "младежка и освободена хубост, до момента в който писателят Анри-Жан Серва я назова "вечната госпожица на италианското кино ".

В Италия министърът на културата Дарио Франческини уважи Катрин Спак като "еклектична, културна и елегантна артистка, намерила дом в нашата страна, която я одобри и обикна ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР