Катовице. Волейболистите от националния отбор на България загубиха драматично от

...
Катовице. Волейболистите от националния отбор на България загубиха драматично от
Коментари Харесай

България отпадна от Световното първенство след загуба от Мексико

Катовице. Волейболистите от националния тим на България изгубиха трагично от Мексико с 2:3 (25:20, 20:25, 23:25, 25:23, 16:18) в зала “Арена Сподек ” в Катовице (Полша) и напущат Световното състезание с три загуби в Група С.

Преди това българите изгубиха от настоящия международен първенец Полша и финалиста в тазгодишната Лига на нациите Съединени американски щати с по 0:3 гейма. Мексиканците също позволиха две провали с по 0:3 от същите противници, само че приключиха с триумф 3:2 над " лъвовете ", които записаха най-слабото показване на международно състезание в своята история с три провали и единствено 2 извоювани гейма, оставайки на последно място в групата..

Срещата бе последна вяра за България да продължи присъединяване си на Мондиал 2022. Българските " лъвове " трябваше да гонят наложителна победа с 3:0 и допустима по-голяма точкова разлика, с цел да запазят минимални шансове да бъдат измежду един от четирите най-хубави трети тимове в шестте предварителни групи, само че мексиканците ги надделяха и сложиха завършек на всички очаквания.

Момчетата на Николай Желязков взеха единствено първия и третия гейм, а в петия имаха общо 4 мачбола, само че по този начин и не съумяха да ги оползотворят. Герой на вечерта стана Диего Гонсалес, който приключи мача с 31 точки, а за българите най-резултатен бе Цветан Соколов с 22.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР