Католически епископи предупредиха, че в Демократична република Конго в централната

...
Католически епископи предупредиха, че в Демократична република Конго в централната
Коментари Харесай

Заплаха от ислямизъм в тази държава

Католически епископи предизвестиха, че в Демократична република Конго в централната част на Африка пораства опасността от ислямизъм и терористични офанзиви, съобщи Aleteia.org.

В източната част на страната се следи зачестяване на насилието и атентатите от страна на размирен групировки. Има неустановеност и огромна рецесия, предизвестиха католическите епископи в взаимно изказване.

„ Изтокът остава под контрола на хищници”, се споделя в предизвестието. В документа те приканват политическите водачи на страната да одобряват напълно нова посока в своята политическа, военна и филантропична тактика за страната, с цел да се оправят дейно с рецесията.

Епископите обръщат внимание и на другите цели на агресорите. Те експлоатират слабостите на постоянните въоръжени сили, с цел да реализиран своите политически и религиозни цели, които включват „ окупация на земята, противозаконна употреба на естествени запаси, безплатно самообогатяване и ислямизацията на района, без да се има поради религиозната независимост ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР