Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде нова заповед за

...
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде нова заповед за
Коментари Харесай

Още месец без износ на инсулини

Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева издаде нова заповед за възбрана износа на инсулини, аналози и други понижаващи кръвната захар медикаменти. Още месец няма да могат да бъдат изнасяни също и антибиотици, предопределени за систематична приложимост в детска възраст, осведомят от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).

Припомняме, предходната едномесечна възбрана, издадена от доктор Кондева, изтече през вчерашния ден, на 16 юни.

„ Независимо от законния темперамент на осъществяваната активност, износът на лекарствени артикули за лекуване на диабет и на антибактериални лекарствени артикули за систематична приложимост, както и следените забавяния в доставките, нарушава салдото сред доставените на територията на страната лекарствени артикули и нарасналите потребности от тях за облекчаване на здравните потребности на популацията “, се показва в претекстовете към заповедта.

Налични са и нови данни от осъществени инспекции, които откриват нерегулярни доставки, закъснение или отвод от складовете на търговците на едро за посочените лекарствени артикули, регистрират от Министерство на здравеопазването.

Новата възбрана за експорт влиза в действие от през днешния ден – 17 юни, и ще важи до 17 юли 2024 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР