Като ответна мярка на забраната от страна на европейските държави

...
Като ответна мярка на забраната от страна на европейските държави
Коментари Харесай

Русия забрани полетите на авиокомпании от 36 страни

Като ответна мярка на възбраната от страна на европейските страни за полети на съветски самолети, Русия лимитира полетите на самолетни компании от 36 страни, заяви "Росавиация ", представена от Агенция Франс Прес.

"В сходство с нормите на интернационалното право, в отговор на възбраната от страна на европейските страни за полети на цивилен въздухоплавателни средства, експлоатирани от съветски въздушни превозвачи и/или регистрирани в Русия, е въведено ограничаване на полетите на въздушни превозвачи от 36 страни ", се споделя в изказването.

Както е посочено, рестриктивните мерки ще обиден въздушните превозвачи от следните страни: Австрия, Албания, Ангила, Белгия, България, Британски Вирджински острови, Англия, Унгария, Германия, Гибралтар, Гърция, Грузия, Дания (+ Гренландия, Фарьорски острови, Териториално море), Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Канада, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швеция.

Полетите от тези страни могат да се правят със особено позволение, издадено от "Росавиация " или от съветското Министерство на външните работи, се показва още в известието, представено от БГНЕС.

През миналия уикенд западните страни започнаха нови наказания против Русия. Във връзка с нахлуването на Русия в Украйна Европейският съюз забрани на всички съветски самолети да кацат, изхвърчат или летят над територията на Европейски Съюз, като също така забрани на своите компании да доставят цивилен самолети и аварийни елементи на Русия.

Освен това преди ден стана известно, че Европейски Съюз е забранил преводи, свързани с ръководството на запасите и активите на Централната банка на Русия.

Държавите от Европейски Съюз ще могат да правят преводи с Банката на Русия, в случай че това е "строго належащо " за гарантиране на финансовата непоклатимост. Ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че към половината от финансовите запаси на Руската централна банка ще бъдат замразени с помощта на новите наказания на Европейски Съюз.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР