Като неистина определи твърдението на д-р Цветеслава Гълъбова ръководителят на

...
Като неистина определи твърдението на д-р Цветеслава Гълъбова ръководителят на
Коментари Харесай

Докато висши медицински лица спорят в ефир, опасен психичноболен избяга

Като лъжа дефинира изказванието на доктор Цветеслава Гълъбова ръководителят на " Спешна помощ " в София доктор Георги Гелев, който разяснява бурния си скандал с шефа на болничното заведение в Курило " Св. Иван Рилски ".
Според Гелев Гълъбова не можела да изясни на " Спешна помощ " какво му е на пациентът, а най-после завеждащият на промяна споделил на Гълъбова, че ще поемат случая с " пресилена диагноза " – кома положение. 17 дни този мъж не се храни, 2-3 дни в болница " Св. Иван Рилски " също, добави Гелев.
Д-р Гелев комфортно пропуща да каже, че имаме 6 повиквания към републиканския съветник и мъжът беше в кома, като консултантът не си подвигна телефона за диагноза, отвърна мигновено доктор Гълъбова.
Същевременно Гелев изясни пред Нова телевизия, че пациентът, който болничното заведение в Курило по този начин и не приема при започване на седмицата, стои във фоайето на " Спешна помощ " на " Васил Левски " 129, бил медикиран и защитата там го пазела . Няма кревати, заключи лекарят, описвайки въпросният пациент като " якото момче ". Той обаче призна, че това бил подобен първи случай за " Спешна помощ ", макар заключението за липса на кревати. А представителят на " Спешна помощ " в София Катя Сунгарска заяви, че пациентът бил избягал и полицията го търси . " След като е медикиран, може и да не е рисков, но може и да е ", разяснява Гелев.
Изолатор нямаме и беше закрит поради тъжба за изискванията, отговори и по този параграф Гълъбова, която настоя, че постоянно е казвала, че кревати има, само че не и изолатор, а има още четири заведения с изолатори. Няма по какъв начин някой да ме убеди, че четири изолатора в София са цялостни, сподели още Гълъбова и съобщи, че съгласно нея се подават подправени данни и инспекция преди време посочила тъкмо това – че единствено болничното заведение в Курило давала достоверна информация. " Спешно болен не се връща – обстановката с върнатия пациент е много характерна ", сподели Гълъбова, съгласно която най-близката болница следва да лекува съответния случай, а " Св. Иван Рилски " била най-далечната. Те са нежелани от лечебните заведения, заключи доктор Гълъбова. Гелев призна, че в действителност другите четири лечебни заведения били минати от колата за спешна помощ с буйния млад мъж, само че там нямало място.
Не мога да кажа по какъв начин се отхвърля банкет на този човек, продължи Гелев и извади разпечатки от интернет какво написа доктор Гълъбова в уеб страницата на болничното заведение и прочете, че по изложение в лечебното заведение се одобряват случаи с остри психиатрични болести. Тя би трябвало да остави 10% от легловия си фонд за незабавни случаи и освен тя, а всички лечебни заведения, без значение какво лекуват. Не може да няма свободен леглови фонд, би трябвало да го има, настоя Гелев. Тя не почита колата за спешна помощ, нас, тя приема единствено като ѝ каже здравното министерство, акцентира Гелев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР