Като истинска е! Висенте Ромеро Редондо, испански художник, роден през 1956

...
Като истинска е!
Висенте Ромеро Редондо, испански художник, роден през 1956
Коментари Харесай

Този испански художник е единственият в света, който може да рисува светлина. Убедете се сами!

Като същинска е!
Висенте Ромеро Редондо, испански художник, роден през 1956 година в Мадрид. Благодарение на работата на татко си, той е израснал в доста разнообразни градове в Испания. Семейството се завръща в Мадрид, когато е на 15 години.

От ранно детство той мечтаеше за живопис. Учи в художествената школа “Сан Фернандо ” (Мадрид), най-престижната художествена школа в Испания, където в миналото е учил Салвадор Дали (от 1922 до 1926 г.).

Като дете родителите му считали, че ще посвети живота си на живописта. Тъй като карикатурите му на съученици и учители са били известни във всяко учебно заведение, където той учи, него рядко може да го видят без молив и бележник в ръцете си.

През първите години от образованието си, Висенте Ромеро Редондо посвещава цялото си време на скулптурата, до момента в който не осъзнава, че единствено в живописта може да изрази всичките си усеща. Академия “Училище ” приключва с отличие през 1982 година.

От 1987 година насам художникът живее на Коста Брава, където в миналото е роден Салвадор Дали. Красотата на Средиземноморието, красивият пейзаж, къщата с вътрешния двор и хубостта на моделите служат на Висенте Ромеро Редондо като идеални условия за творчество и ентусиазъм в живописта.

Той дължи своята техника за маслена живопис на академичната си подготовка, само че по-късно той взема решение да смеси маслени и пастелни цветове, с цел да комбинира стиловете.

От началото на 90-те години картините на Ромеро са показани на определени изложения в Испания, Франция и Португалия. Направил е усещане с невероятната светлина в картините му, един от най-разпознаваемите аспекти на неговото творчество.

Просто погледнете тези шедьоври!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР