Като дете мечтаех да стана богата и да пътувам из

...
Като дете мечтаех да стана богата и да пътувам из
Коментари Харесай

НИКОГА не се отказвайте от мечтите си

Като дете мечтаех да стана богата и да пътувам из Европа. Но защото бях към момента дребна, не усетих това наслаждение на момента. Всичко се случи поредно и даже разумно. Моят път, който стартира в малко село, продължи в столицата по непредвиден за доста хора метод. И всичко това, тъй като не се опасявах да бленувам.

Успешното довеждане докрай и полагането на изпити ми разрешиха да вляза в добър университет. Програмирането беше изненадващо елементарно. Всеки изпит вземах с отлична оценка. Учителите бяха удовлетворени, само че аз започнах да се колебая.

Нещата, за които мечтаех като дете, се изпариха. Спрях да мисля за пътешестване по света и вместо това изпращах автобиографии и работех тук-там, където не се усещах добре, единствено с цел да имам някакви пари. Разбрах, че ходя по неверния път и не желая да съм на това място.

Пораствайки, всички ни се споделя: „ спрете да мечтаете и живейте в действителния свят “. Но факт е, че действителността не е това, което ни заобикаля. Ние сътворяваме действителност за себе си. Мисленето, дейностите и концепциите въздействат на възприемането на света. Светът е доста по-податлив, в сравнение с наподобява. В него има всичко належащо. Можем единствено да го вземем.

„ Вие вярвахте, че можете да вършиме всичко и на всички места, и да станете това, което желаете, когато пораснете. И тогава научихте, че всичко това е неразрешено. Казаха ви, че би трябвало да пораснете и да спрете да мечтаете, че би трябвало да се държите рационално и да не си поставяте прекомерно високи цели за себе си ”- от книгата„ Бъдете най-хубавата версия на себе си ”.

Всичко стартира с фантазията да си намеря работа, като програмист. Бях на 18. Тогава разбрах, че утрешният триумф е резултат от днешните старания и използвах трите летни месеца за насърчаване на умения и през зимата доближих задачата си. Не бях прекомерно интелигентна. Просто желаех тази работа и я получих.

Всяка заран ни се дава късмет да станем по-добри и би било неуместно да го пропущаме. Много хора през целия си живот мечтаят за неща, които се реализират посредством елементарна дисциплинираност. За какво мечтаеш? Може би би трябвало да направиш единствено една стъпка и ще си покрай фантазията си!



„ Безпокойството и подозренията се преодоляват единствено посредством дейности, а пропуснатият късмет ще обърка целия ви живот. “

Мечтайте! Колкото по-висока е вашата цел, толкоз по-далеч ще стигнете.

Знайте, че бъдещето ви се дефинира от моментите, когато ви е мъчно. Животът ще хвърли трудности на пътя ви, с цел да ревизира дали сте подготвени да овладеете това, което желаете. Готови ли сте да вземете това? Ако е по този начин, отидете и го вземете!
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР