Като част от превенцията срещу коронавирусната инфекция, от 1-ви ноември

...
Като част от превенцията срещу коронавирусната инфекция, от 1-ви ноември
Коментари Харесай

Ставаме рисков регион за Германия

Като част от предварителната защита против коронавирусната зараза, от 1-ви ноември 2020 година Германия афишира цялата територия на България за „ рисков район “, което постанова ограничаващи ограничения за пътуващите от страната ни жители, оповестяват от Министерството на външните работи (МВнР).

По информация на посолството ни в Берлин за всички, които идват в Германия от „ рисков район “ и през последните 14 дни са имали престой в подобен, е в действие наложително условие за тест за ковид. Само съществуването на негативен тест е съображение за освобождение от 14-дневна домашна карантина.

Карантина не се ползва за пътували пренос през „ рисков район “, оповестяват още от външното министерство.

До 1 ноември 2020 година в листата на рисковите райони от България на института „ Робърт Кох “, за които се изисква негативен тест за ковид, са областите София – град, Благоевград, Разград, Сливен и Търговище, припомнят от Министерство на външните работи.

Белгия вкара ограничавания за идващите от Северозападен, Северен централен и Южен централен регион на България

Районите Северозападен, Северен централен и Южен централен бяха преместени в „ алена зона “ за пътувания към Белгия, вследствие на тази смяна цялата територия на България попада в „ алената “ зона.

До 15 ноември идващите от „ алена “ зона към този момент не подлежат на наложителен тест за ковид, с изключение на при изразени признаци за заболяване. В взаимозависимост от отговорите им на въпросника за самокритика, прибавен към формуляра Passenger Locator Form, идващите от „ алена зона “ могат да бъдат сложени под наложителна 10-дневна карантина, за което ще бъдат известени с SMS.

Всички лица, пътуващи за Белгия със аероплан или транспортен съд, са задължени да попълнят и изпратят по електронен път преди пътуването, само че не по-рано от 48 ч. преди идването си в Белгия, формуляр Passenger Locator Form, кой се попълня и изпраща посредством интернет линк.

С решение на словенското държавно управление към област Благоевград в така наречен „ червен лист “ на рискови за разпространяването на Covid-19 райони в България са добавени и областите Разград, Сливен, София-град и Търговище.

Словения включи областите Разград, Сливен, София-град и Търговище към рисковите за разпространяване на Covid-19 райони

Българските жители от посочените области, които посещават Словения, следва да показват документ за негативен резултат от PCR тест за Covid-19 не по-стар от 48 часа преди влизането в страната. Документът следва да е публикуван от приета от Националния институт за публично здраве на Словения лаборатория на държава-членка на Европейски Съюз или Шенген.

Непредставилите  отрицателен тест подлежат на 10 дневна карантина. Тест може да бъде изработен и след налагането на карантина, която ще отпадне при отрицателен резултат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР