Като част от конференцията за разработчици GDC, Nvidia представи технологията

...
Като част от конференцията за разработчици GDC, Nvidia представи технологията
Коментари Харесай

Nvidia представи Neural Radiance Cache, за да ускори трасировката на пътя

Като част от конференцията за разработчици GDC, Nvidia показа технологията Neural Radiance Cache за ускорение на трасировката на пътя. Този способ разрешава да се форсира изчислението на трасировката и да се усъвършенства процеса, с помощта на изкуствен интелект. Специално подготвена невронна мрежа може да се употребява за прогнозиране на „ сиянието “ във всяка точка на трийзмерната сцена. Вместо цялостно следене на пътя за всеки лъч, разработчиците могат да изискат от Neural Radiance Cache да направи оценка и прогноза за избран лъч.

Очевидно, че Neural Radiance Cache би трябвало да прави по-малко калкулации за всеки лъч и това форсира цялостния рендеринг на сцената. С тази техника, за 96% от лъчите пътят няма да бъде изцяло изчислен, а единствено за останалите 4% е належащо цялостно пресмятане на пътя от началната и крайната точка. Освен това, този способ основава по-малко звук в трасираното изображение.

Neural Radiance Cache ще бъде прибавен в бъдещия RTX GI 2.0 SDK. Такъв API ще форсира интеграцията на тази и други технологии в бъдещите и съществуващи игри. Поддръжката на Neural Radiance Cache към този момент е внедрена в Microsoft DirectX 12 и ще бъде добавена към API на Vulkan в бъдеще. Алгоритмите изискват специфични RT ядра и тензорни ядра, т.е. Neural Radiance Cache е съчетаем единствено с видеокартите Nvidia GeForce RTX.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР