Адам Селипски, главен изпълнителен директор на Amazon Web Services, обяви,

...
Адам Селипски, главен изпълнителен директор на Amazon Web Services, обяви,
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на AWS се оттегля от поста си

Адам Селипски, основен изпълнителен шеф на Amazon Web Services, разгласи, че се отдръпва от поста си. Той няма да извършва ролята си от идващия месец. От Amazon допълват, че от трети юни позицията ще се извършва от Мат Гармън. В момента той е вицепрезидент по продажбите и маркетинга в AWS. Самият Селипски напуща компанията след трети юни.

„ Вземайки поради положението на бизнеса и лидерския екип, актуалният миг е подобаващ за мен да направя тази смяна. Искам да се възползвам от опцията да извозвам повече време със фамилията си, да „ презаредя батериите “, цитират прощалните думи на Селипски Reuters.

Селипски прекарва в редиците на Amazon Web Services близо 14 години. През 2016 той е вицепрезидент по продажбите, маркетинга и поддръжката, когато за малко напуща AWS, с цел да оглави Tableau. Той се завръща в Amazon скоро откакто през 2019 Tableau е добита от Salesforce.

Назначението на Гармън идва в решаващо за клауд колосите време. В началото на AI революцията, огромните софтуерни компании се надпреварват кой да доставя облачни услуги на стартъпите в бранша. AI изчисленията се нуждаят от големи изчислителни мощности, които компании като Microsoft, Гугъл и Amazon може да предложат. CNBC разясняват, че когато Селипски заменя Анди Джаси отпред на AWS преди три години, Microsoft Azure е достигнал 61% от облака на Amazon. В момента тези проценти са се повишили до 77. Изданието цитира лични източници, съгласно които персонално Джеф Безос се е заел да изведе AWS на лидерската позиция в AI изчисленията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР