Като част от двустранното сътрудничество с Украйна, Швейцария ще удвои

...
Като част от двустранното сътрудничество с Украйна, Швейцария ще удвои
Коментари Харесай

Швейцария удвоява подкрепата си за Украйна

Като част от двустранното съдействие с Украйна, Швейцария ще удвои финансирането си до повече от 100 милиона швейцарски франка (над 100 милиона щатски долара) до края на 2023 година
Президентът на Швейцария, Игнацио Касис, съобщи това на конференцията за възобновяване на Украйна в Лугано през днешния ден, съобщи кореспондентът на Укринформ.

Президентът на Швейцария означи, че страната му обезпечава финансиране посредством многостранните сътрудници на Украйна - Организация на обединените нации, ОССЕ, Червения кръст, Световната банка, Европейска банка за възстановяване и развитие и други.

Касис също по този начин разгласи отпущането на минимум 15 милиона швейцарски франка за цифрова промяна след апел на министър-председателя на Украйна, Денис Шмихал.

„ Швейцария е сътрудник на Украйна от доста години. Ние поддържаме промените и устойчивото развиване. Предоставяме филантропична помощ, придържайки се към нашата филантропична традиция “, акцентира той.

Както беше обявено, интернационалната конференция за възобновяване на Украйна се организира в швейцарския град Лугано на 4-5 юли с присъединяване на украински и интернационалните политици, водачи на Европейски Съюз и интернационалните организации, интернационалните финансови органи и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР