Категорично не съм съгласен да се затваря държавата. Това ще

...
Категорично не съм съгласен да се затваря държавата. Това ще
Коментари Харесай

Проф. Рачев посочи коя мярка за К-19 ще доведе до бърза смърт на България

Категорично не съм склонен да се затваря страната. Това ще докара до по-бърза гибел на самата страна. Ние към този момент клоним към сухите съчки на Мангъров. Много деца не съблюдават разпоредбите. Ти му казваш едно и то прави тъкмо противоположното.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев.

В студиото на "Пресечна точка " бе и имунологът доцент Андрей Чорбанов:

"Логично е детските колективи, които контактуват интензивно, да популяризират вируса най-вече ", сподели той.

"Това, че децата не боледуват, е позитивен миг. Колкото по-бързо тези колективи минат през вируса, толкоз по-бързо те към този момент ще спрат да са заплаха ", съобщи Чорбанов.

"Няма по какъв начин да спрем този развой и локдаунът няма да помогне, а просто ще забави нещата ", счита имунологът.


"Математиците вършат модели, само че в тях би трябвало да имат доста неща поради и прекомерно доста незнайни. Гъстота на популацията, възраст, вероятни контакти. София е доста тежка като епидемиологична точка. Повечето по-тежко заболели и умиращи са в по-малките места ", сподели Чорбанов.

" Аз ще си призная, че изпитвам завист на математиците за самочувствието, да издават такива тежки рекомендации, като локдаун . Аз не бих си разрешил такова нещо ", отсече той.

Рачев още веднъж се включи в диалога:

"Учителите ги е боязън и този боязън е аргументиран и естествен . Страхът би трябвало да е налице, с цел да можеш да предпазваш себе си. В днешно време шефовете се опасяват да застанат против мнението на учителите, с цел да не ги изгубят ", съобщи климатологът.

По думите му не би трябвало да се работи на мрачно. Рачев счита, че носенето на маска в час е нелепости . " Те на открито не седят на окачалка и вайкат, да не пристигна чичко Ковид 19 . Търсим пресечната точка, която е присъща за нашата психика. Трябва да се съобразяваме с нашата народопсихология ", сподели той.

По думите му до Коледа по-голямата част от българите ще са минали около ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР